2024. 03. 21. - 09:50

Mesterséges intelligencia a közlekedésben - a székesfehérvári szakmai napon

Mesterséges intelligencia a közlekedésben - a székesfehérvári szakmai napon

Március elején rendezték meg Fejér vármegye székhelyén a hagyományos Közutas-Vasutas Szakmai Napot, melyen mesterséges intelligencia volt a kiemelt téma.

Immár 29. alkalommal tartották meg Székesfehérváron a hagyományos Közutas-Vasutas Szakmai Napot a Közlekedéstudományi Egyesület Fejér Vármegyei Területi Szervezete szervezésében.
 
Az SZC Jáky József Technikumban került sor az eseményre, melynek fő témája ezúttal a mesterséges intelligencia közlekedésben történő alkalmazása volt – tudatta a szekesfehervar.hu.
 
A rendezvény keretében az elmúlt év és az előttük álló időszak fejlesztéseiről számolnak be mérnökök, útüzemeltetők, kivitelezők és hatósági területen tevékenykedők.
 
Mesterséges intelligenciáról is beszéltek a közlekedésben a székesfehérvári szakmai napon - Fotó: szekesfehervar.hu
Mesterséges intelligenciáról is beszéltek a közlekedésben a székesfehérvári szakmai napon - Fotó: szekesfehervar.hu
 
Idén az elhangzott éves beszámolók mellett előadásokat hallgathattak meg a jelenlevők a mesterséges intelligencia alkalmazásáról a közlekedésben, amelyet szakmabeliek és laikusok egyaránt izgalmasnak találtak – írta a szekesfehervar.hu.
 
Mészáros Attila alpolgármester a Szakmai Nap fő témája kapcsán azt mondta: jelenben és jövőben egyaránt fontos szerepet kap a mesterséges intelligencia, de bízik benne, hogy jó szakemberekre, mérnökökre mindig szükség lesz.
 
Az MI-vel kapcsolatosan előadást tartott Csáki Tibor okleveles építőmérnök, A mesterséges intelligencia és alkalmazási lehetőségei a statikus-mérnöki gyakorlatban címmel.
 
Megjegyezte: a napjainkban oly felkapott mesterséges intelligencia az irodalomban és a filmekben már az 1940-es esztendőkben megjelent.
 
Elmondható emellett, hogy nem csupán a jövőben, de már a jelenben is működő rendszerről van szó, a rengeteg adat miatt, amelyekből dolgozik – írta meg a szekesfehervar.hu.
 
Fotó: szekesfehervar.hu
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.