2023. 05. 31. - 13:00

Robotépítő versenyt rendeztek Szombathelyen

Robotépítő versenyt rendeztek Szombathelyen
Lezajlott az ötödik alkalommal megrendezett Robotépítő és Programozó verseny a vasi vármegyeszékhelyen.
Immár ötödik alkalommal került sor május 25-én Szombathelyen a Robotépítő és Programozó versenyre. Az eseményt az Agora Művelődési és Sportházban tartották, a megmérettetést a Műszaki és Természettudományi Kultúráért Egyesület hirdette meg – tudatta a szombathely.hu.
 
A próbatételre előzetesen 25 csapat adta le jelentkezését 34 versenyszámban. A legtöbb résztvevő terepasztal junior kategóriában indult, robotépítési és programozási tudását 12 csapat mérte össze – írta meg a lap.
 
Robotépítő versenyt rendeztek Szombathelyen
Robotépítő versenyt rendeztek Szombathelyen
 
Négy csapat jelentkezett a terepasztal senior versenyszámra.
 
Még egy versenyszám szerepelt a megmérettetésen, a labirintuson átjutás, valamint mentőexpedíció megoldása a labirintusban. Az átjutásra 13-, a mentőexpedícióra 5 csapat jelentkezett. Egy csoportban 2-3 ember lehetett.
 
Összesen 61-en neveztek a versenyszámokra a rangos versenyen, 11 csapavezetővel. Az eseményt Bokányi Adrienn nyitotta meg Szombathely Megyei Jogú Város képviseletében – írta meg a szombathely.hu.
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.