2023. 09. 19. - 10:35

Székesfehérvári fejlesztés: alakul az új kórházi tömb

Székesfehérvári fejlesztés: alakul az új kórházi tömb

Elérte teljes magasságát a székesfehérvári kórház új épülete – a tömbben új technológiákkal felszerelkezve három osztály kap majd helyet az ambulanciáival együtt.

Immár teljes magasságát elérte az új kórházi épület Székesfehérváron – tudatta közösségi oldalán dr. Cser-Palkovics András polgármester.
 
Mint arról a városatya beszámolt, a Berzsenyi-épület még 2015-ben készült el, ezt leginkább műtő-intenzív részlegként használják.
 
Azóta létrehoztak 208 új parkolóhelyet, a szülészet-nőgyógyászat teljesen megújult, most pedig elérte a nagyjából 50 százalékos készültséget a Szent György Kórház legújabb épülete.
 
Immár teljes magasságát elérte az új kórházi épület Székesfehérváron
Immár teljes magasságát elérte az új kórházi épület Székesfehérváron
 
A projekt megvalósításáért sokat kellett küzdeni – jegyezte meg a polgármester. Nehezebb és lassabb volt az út, mint várták, de már sínen van a dolog.
 
Dr. Cser-Palkovics András beszámolt arról, hogy a most készülő épületben az infektológia, a pulmonológia és az onkológia kap majd helyet, az ezekhez tartozó ambulanciákkal együtt. Ez 64 kórtermet és 112 betegágyat jelent majd. A 3 emeletes tömböt fedett folyosó köti össze a többi kórházi épülettel.
 
Mint írta, a kormánnyal történt megállapodásba be tudták illeszteni a kórházi légtechnika felújítását, illetve légkondícionálók telepítését is, mely az új épület 15 milliárdos költsége mellett további 1,6 milliárdot jelent a Szent György Kórház fejlesztésében. A polgármester további, hosszabb távú feladatnak nevezte az ápolási osztály épületének korszerűsítésétm melyről még tárgyalnak a kormányzattal.
 
A Szent György Kórház Magyarország egyik legforgalmasabb - bizonyos osztályok tekintetében pedig valóban a legforgalmasabb - egészségügyi intézménye, sok tízezer ember számára a legközelebbi, legjobban felszerelt kórház. A fejlesztése nemcsak Székesfehérvár, de egész régió, sőt, az ország alapvető érdeke – írta közösségi oldalán a polgármester.
 
Fotó: Facebook.com/cserpalkovicsandras
 
B.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.