Szépségfogászat - Fogpótlás

Állkapocs problémák: milyen terápiák vannak?

Állkapocs problémák: milyen terápiák vannak?

A fogaink és az ínyünk mellett bizony állkapcsunkkal is adódhatnak gondok. Ha fájdalom kínoz bennünket valamilyen állkapocs-probléma miatt, mielőbb kezeltetni kell. Számos oka lehet, s többféle terápia is áll rendelkezésünkre.

 

Az állkapocs fájdalma több dologból is adódhat. Előző cikkünkben az okokról és arról esett szó, miként csillapítható a probléma átmenetileg.

Most lássuk, milyen lehetőségek vannak a konkrét kezelésre.

1.Lézer terápia

Az állkapocs gyulladása esetén sokat segíthet a fájdalom mérsékelésében és a gyulladáscsökkentésben az ún. biostimulációs lézeres terápia. A speciális biostimulációs fejjel készült Biolase ezLase készülék egy lézerfogászaton alap kellék, mellyel enyhíthető az állkapocs probléma.

A lézeres terápia is segít csökkenteni az állkapocs fájdalmát

A lézeres terápia is segít csökkenteni az állkapocs fájdalmát

2. Éjjeli fogvédő viselése

Éjszakai fogvédőt azoknak fontos viselni, akik fogcsikorgatással küzdenek, vagy szorítják a fogaikat. Éjjel az ember nem képes kontrollálni magát tudattalanul, ezért az éjszakai fogvédő hasznos lehet: megvédi a koptatástól a fogakat és pozícionál is, segítve ezzel, hogy az állkapocs ízület nyugalmi állapotba kerüljön.

3.Fogászati helyreállító kezelés

Az állkapocs problémáihoz nagymértékben hozzájárulnak a hiányzó fogak. Amennyiben ilyen gondunk van, célszerű orvosolni: fogpótlást készíttetni, híd, korona, esetleg implantátum formájában. A panaszok ugyanis származhatnak abból, hogy nem funkcionál tökéletesen az állkapocs ízület. Amennyiben elmozdult egy fog, vagy nincs is meg, az állkapocs a felületi- és a rágóterhelést is megpróbálja eloszlatni a fogakon. Ez hiány esetén nem sikerülhet teljesen, ezért fájdalmat érzékelünk.

Az állkapocsot más módon is túlzottan terhelhetjük – megterhelő mozgás lehet számára a kiabálás, a rágózás, ezek extrém terhelésnek számítanak, ahogy az éneklés is. Kerülendő a fej kézre támasztása, de a telefon nyakkal vagy arccal tartása is. Bármiből gond lehet, ami egyoldalúan terheli az állkapcsot.

Szakmai segítség híján sok kárt tehetünk az állkapocsban. Ha érzékeljük az állkapocs probléma tüneteit, célszerű rövid időn belül fogorvoshoz fordulni!

Kapcsolódó cikk:

Állkapocs fájdalom: mi lehet az oka?

Hogy kezelhetők az állkapocs problémák?

B.A.

 

 

 

 

 

Kylie Jenner szégyenli testét?

Kylie Jenner szégyenli testét?

Úgy tűnik megviseli a fiatal sztár a várandósság, ugyanis teste is megváltozik, amit nehezen visel.   
Kampányarc lett Jennifer Lopez

Kampányarc lett Jennifer Lopez

A szépséges énekesnőn egyszerűen nem hat a kor. Nem hiába kérik fel sorra a legnagyobb márkák, hogy terméküket reklámozza.  
Alessandra Ambrosio szakított

Alessandra Ambrosio szakított

A népszerű modell több mint tíz év után döntött úgy, hogy felbontja szerződését a kedvenc fehérnemű márkájával.  
Így készül a fahéjas csiga palacsinta

Így készül a fahéjas csiga palacsinta

Kedvencünk a palacsinta igen sokféle módon elkészíthető – akár úgy is formázhatjuk, hogy fahéjas csigának tűnjön. Ízre azonban lényegesen eltér attól. Hogyan ké...
Itt van Selena Gomez élete legszexibb klipje!

Itt van Selena Gomez élete legszexibb kl...

Új videóklipet készített a sikeres fiatal énekesnő – Selena Gomez Wolves című dalához a napokban jelent meg a friss videó, melyen Selena talán eddig a legszexis...
Hosszabb életet akarunk? Tartsunk kutyát

Hosszabb életet akarunk? Tartsunk kutyát

Ha van ebünk, nagyobb eséllyel tovább élünk – állapította meg egy új tanulmány, mely szerint a kutyatartás növelte az idős emberek élethosszát.
Kylie Jenner elszigetelte magát?

Kylie Jenner elszigetelte magát?

Féltestvére, Khloé Kardashian szerint a fiatal valóságshow-sztár és kozmetikai márka-tulajdonos egészen úgy viselkedik, mint bátyjuk, Rob Kardashian.
Borsos ára van a meztelen Madonnának

Borsos ára van a meztelen Madonnának

Tizennyolc évesen számos ruha nélküli fotó készült az énekesnőről – a felvételeket most áruba bocsátják egy aukción. A képek ára 800 és 1200 dollár között mozog...
Életmódváltás=teherbeesés?

Életmódváltás=teherbeesés?

Amikor egy pár eldönti, hogy babát szeretne életük teljesen megváltozik. Sokkal tudatosabban végeznek minden tevékenységet és még az étkezésre is jobban figyeln...
Reggeli tevékenységek, amelyek segítik a fogyást

Reggeli tevékenységek, amelyek segítik a...

Már az ébredést követően érdemes megfogadni néhány dolgot, amire oda kell figyelni, hogy jól induljon a nap és persze a test is formában legyen.   
< >