Szépségfogászat - Fogpótlás

Állkapocs problémák: milyen terápiák vannak?

Állkapocs problémák: milyen terápiák vannak?

A fogaink és az ínyünk mellett bizony állkapcsunkkal is adódhatnak gondok. Ha fájdalom kínoz bennünket valamilyen állkapocs-probléma miatt, mielőbb kezeltetni kell. Számos oka lehet, s többféle terápia is áll rendelkezésünkre.

 

Az állkapocs fájdalma több dologból is adódhat. Előző cikkünkben az okokról és arról esett szó, miként csillapítható a probléma átmenetileg.

Most lássuk, milyen lehetőségek vannak a konkrét kezelésre.

1.Lézer terápia

Az állkapocs gyulladása esetén sokat segíthet a fájdalom mérsékelésében és a gyulladáscsökkentésben az ún. biostimulációs lézeres terápia. A speciális biostimulációs fejjel készült Biolase ezLase készülék egy lézerfogászaton alap kellék, mellyel enyhíthető az állkapocs probléma.

A lézeres terápia is segít csökkenteni az állkapocs fájdalmát

A lézeres terápia is segít csökkenteni az állkapocs fájdalmát

2. Éjjeli fogvédő viselése

Éjszakai fogvédőt azoknak fontos viselni, akik fogcsikorgatással küzdenek, vagy szorítják a fogaikat. Éjjel az ember nem képes kontrollálni magát tudattalanul, ezért az éjszakai fogvédő hasznos lehet: megvédi a koptatástól a fogakat és pozícionál is, segítve ezzel, hogy az állkapocs ízület nyugalmi állapotba kerüljön.

3.Fogászati helyreállító kezelés

Az állkapocs problémáihoz nagymértékben hozzájárulnak a hiányzó fogak. Amennyiben ilyen gondunk van, célszerű orvosolni: fogpótlást készíttetni, híd, korona, esetleg implantátum formájában. A panaszok ugyanis származhatnak abból, hogy nem funkcionál tökéletesen az állkapocs ízület. Amennyiben elmozdult egy fog, vagy nincs is meg, az állkapocs a felületi- és a rágóterhelést is megpróbálja eloszlatni a fogakon. Ez hiány esetén nem sikerülhet teljesen, ezért fájdalmat érzékelünk.

Az állkapocsot más módon is túlzottan terhelhetjük – megterhelő mozgás lehet számára a kiabálás, a rágózás, ezek extrém terhelésnek számítanak, ahogy az éneklés is. Kerülendő a fej kézre támasztása, de a telefon nyakkal vagy arccal tartása is. Bármiből gond lehet, ami egyoldalúan terheli az állkapcsot.

Szakmai segítség híján sok kárt tehetünk az állkapocsban. Ha érzékeljük az állkapocs probléma tüneteit, célszerű rövid időn belül fogorvoshoz fordulni!

Kapcsolódó cikk:

Állkapocs fájdalom: mi lehet az oka?

Hogy kezelhetők az állkapocs problémák?

B.A.

 

 

 

 

 

Cora, a digitális ember

Cora, a digitális ember

A londoni National Westminster Bank mesterséges intelligenciát tesztel: Cora egy "digitális ember", amely képes válaszolni az ügyfelek kérdéseire. A bank szerin...
Túlságosan népszerű a császármetszés?

Túlságosan népszerű a császármetszés?

A szakemberek azt látják, hogy egyre többen döntenek amellett, hogy nem természetes módon szülnek. Ez azonban veszélyes is lehet. 
Kendall Jenner rosszul van

Kendall Jenner rosszul van

A fiatal lány állapota olyannyira rossz, hogy még a new yorki divathéten való szereplését is le kellett mondania. 
A Honvédkórházban már dolgoznak robotok

A Honvédkórházban már dolgoznak robotok

A mesterséges intelligencia irányította robotok segítenek az embereknek hazánk egyik legmodernebb módon felszerelt kórházában. Feladatuk az, hogy nehéz dolgokat...
Természetes módszer izzadás ellen

Természetes módszer izzadás ellen

Gondot okoz a verejtékezés, ám a hagyományos izzadásgátlóktól allergiás reakcióink vannak, vagy egyszerűen szeretnénk óvni magunkat a mesterséges szerektől? Pró...
Jennifer Aniston lemondott a családról?

Jennifer Aniston lemondott a családról?

A közelmúltban jött a szomorú hír, miszerint a szép színésznő és férje, Justin Theroux szakított. Ismerősei szerint Jennifer Aniston szeretett volna gyermekeket...
Hizlal az éjszakai műszak?

Hizlal az éjszakai műszak?

Egy friss kutatás kiderítette: a szervezetnek több energiára van szüksége, mint nappal, ezért több lehet a súlyfelesleg az éjszaka dolgozókon.   
Veszélyben vannak a takarító nők?

Veszélyben vannak a takarító nők?

Bár már nem újdonság, hogy a tisztítószereknek vannak hátrányaik, egy új kutatás szerint meglehetős veszélyben lehetnek azok, akik rendszeresen használják a tak...
Majdnem meghalt Serena Williams

Majdnem meghalt Serena Williams

Megdöbbentő dolgot osztott meg a csinos teniszcsillag: Serena Williams elárulta, hogy 2017-ben, lánya születését követően majdnem ottmaradt a műtőasztalon.
Az étel befolyásolja az együttléteket

Az étel befolyásolja az együttléteket

Köztudott, hogy vannak olyan ételek, amelyek pozitívan hatnak a szexuális életre, ugyanakkor akadnak olyanok is, amelyek megzavarhatják.   
< >