Szépségfogászat - Fogpótlás

Egy fog hiánya is komoly károkat okozhat

Egy fog hiánya is komoly károkat okozhat

Gondolnánk, hogy egy fog hiánya is komoly probléma lehet egészségünkre nézve? Sajnos, a pótlás elengedhetetlen egy idő után, mert nemcsak rágásunkkal lehetnek gondok.

A foghiány egy ideig nem okoz problémát. Ha valamilyen okból elveszítettünk egy vagy több fogat, sokszor úgy érezzük, egyelőre nem törődünk a dologgal – főleg, ha nem látható helyen lett kivéve.

Idővel azonban fontos a fogpótlás, mert nem várt problémák származhatnak a fog hiányából – már egyetlen egyéből is!

Ha hiányzik egy fog, a környező fogak elkezdenek egymáshoz közeledni, bedőlnek és a rágás tökéletlenné válik. Sőt, ami igen hihetetlenül hangzik: olyan hatást gyakorol a szervezetre, hogy a mozgásunk és a testtartásunk is más lehet tőle.

A fogpótlás ma már korszerű, tökéletes technikákkal megoldható

A fogpótlás ma már korszerű, tökéletes technikákkal megoldható

Minél később történik meg a fogpótlás, annál nehezebb az implantációt végrehajtani. Többnyire ekkor már szükség van helyi fogszabályozásra is a fogsor helyrehozásához.

Implantációs technikák

Ma már léteznek olyan esztétikai megoldások, melyekkel véglegesen meg lehet oldani a hiányzó és megrongálódott fogak problémáját. Az implantációs technikák lehetőséget adnak arra, hogy fájdalommentes eljárásokkal pótoljuk a fogakat – lehet egy vagy több fogról, de akár teljes fogsorról is szó.

Napjainkban a tökéletes megoldásban a egyéni értékű artikulátor és arcív is segít. Ezzel az alsó és a felső állkapcsot be lehet mérni, az érintkező fogak helyzete megállapítható. Az ideális harapást ezek alapján ítélik meg, s kiszámolják a fogak természetes helyzetét – a cél ennek helyreállítása.

Ennek hiányában előfordul, hogy a pótlások eltörnek, lepattannak, rágás esetén az ízület kattog és fáj.

A fogimplantáumokat nagyon ritka esetben nem fogadja be a szervezet

A fogimplantáumokat nagyon ritka esetben nem fogadja be a szervezet

Különösen két implantátum gyártó, a svéd Nobel BioCare és a svájci Straumann termékei járnak élnek a kiemelkedő fogpótlásban. Ha a páciens ezekkel rendelkezik, tulajdonképpen a világon bárhol ellátják, mert a rendelők hasonló gyártókkal dolgoznak együtt.

Kilökődés az esetek 0,5-1 százalékában fordul elő. Ám ilyenkor új beültetésre kerül sor, új implantátum igénybevételével.

Fotó: nobelbiocare.com

Kapcsolódó cikk:

Miben más a biológiai fogászat?

Mozgatható fogszabályzó - és alig látszik

B.A.

Szeméttelepen készült Stella McCartney legújabb kampánya

Szeméttelepen készült Stella McCartney l...

A divatvilág mindig is szerette a különc dolgokat. Ilyet azonban talán még egy tervező sem tett, mint amit Stella. Legújabb kollekcióját ugyanis egy szemétlerak...
Pamela Anderson nem akar nagymama lenni

Pamela Anderson nem akar nagymama lenni

A 90'-es évek szexszimbóluma felett is eljár az idő lassan. Ez ellen pedig mindent megtesz, de sajnos hamarosan akár ő is nagyszülő lehet.  
A Linkin Park legnagyobb slágerei

A Linkin Park legnagyobb slágerei

Döbbenten fogadta az egész világ a hírt, hogy a neves zenekar frontembere, Chester Bennington öngyilkos lett. Emlékére, összegyűjtöttük a legnépszerűbb dalokat....
Meghalt a Reszkessetek betörők sztárja

Meghalt a Reszkessetek betörők sztárja

72 éves korában elhunyt John Heard színész, akire egy kaliforniai hotelben találtak rá.  
Sarka Kata visszavonul a nyilvánosság elől?

Sarka Kata visszavonul a nyilvánosság el...

Hajdú Péter egykori kedvese megunta a sztáréletet? Friss információk szerint a magyar híresség inkább az üzleti életére szeretne koncentrálni a jövőben és nem a...
Cara Delevingne felszabadult a kopasz fejtől

Cara Delevingne felszabadult a kopasz fe...

Tökéletesen szabadnak érezte magát a csinos színésznő, miután leborotváltatta a fejét egy filmszerep kedvéért. Cara Delevingne inspirálni szeretne más nőket is.
Ezért vetett véget életének Chester Bennington

Ezért vetett véget életének Chester Benn...

Szomorú hír rázta meg a zenevilágot. A Linkin Park frontembere 41 évesen öngyilkost lett.   
A megrepedt sarok ellenszere – 2.rész

A megrepedt sarok ellenszere – 2.rész

Nem nyújt szép látványt a repedezett sarok, de mellette még fájdalmas is lehet. Fontos, hogy ahogyan testünk többi részével, úgy a sarkakkal is kellő mértékben ...
Kiderült, hogy kik játszanak az Aladdin filmben

Kiderült, hogy kik játszanak az Aladdin ...

Az elmúlt időben egyre több klasszikus rajzfilmnek készítik el a filmváltozatát és ez alól az Aladdin sem kivétel. A napokban pedig nyilvánosságra hozták a fősz...
George Clooney és Amal gyakran elszökik kettesben

George Clooney és Amal gyakran elszökik ...

Jól kezeli a szülői feladatokat George Clooney és felesége, Amal. Ikreik érkezése óta a sztárnak és párjának segítsége is van, de úgy hírlik, remekül feltaláljá...
< >