Szépségfogászat - Fogpótlás

Egy fog hiánya is komoly károkat okozhat

Egy fog hiánya is komoly károkat okozhat

Gondolnánk, hogy egy fog hiánya is komoly probléma lehet egészségünkre nézve? Sajnos, a pótlás elengedhetetlen egy idő után, mert nemcsak rágásunkkal lehetnek gondok.

A foghiány egy ideig nem okoz problémát. Ha valamilyen okból elveszítettünk egy vagy több fogat, sokszor úgy érezzük, egyelőre nem törődünk a dologgal – főleg, ha nem látható helyen lett kivéve.

Idővel azonban fontos a fogpótlás, mert nem várt problémák származhatnak a fog hiányából – már egyetlen egyéből is!

Ha hiányzik egy fog, a környező fogak elkezdenek egymáshoz közeledni, bedőlnek és a rágás tökéletlenné válik. Sőt, ami igen hihetetlenül hangzik: olyan hatást gyakorol a szervezetre, hogy a mozgásunk és a testtartásunk is más lehet tőle.

A fogpótlás ma már korszerű, tökéletes technikákkal megoldható

A fogpótlás ma már korszerű, tökéletes technikákkal megoldható

Minél később történik meg a fogpótlás, annál nehezebb az implantációt végrehajtani. Többnyire ekkor már szükség van helyi fogszabályozásra is a fogsor helyrehozásához.

Implantációs technikák

Ma már léteznek olyan esztétikai megoldások, melyekkel véglegesen meg lehet oldani a hiányzó és megrongálódott fogak problémáját. Az implantációs technikák lehetőséget adnak arra, hogy fájdalommentes eljárásokkal pótoljuk a fogakat – lehet egy vagy több fogról, de akár teljes fogsorról is szó.

Napjainkban a tökéletes megoldásban a egyéni értékű artikulátor és arcív is segít. Ezzel az alsó és a felső állkapcsot be lehet mérni, az érintkező fogak helyzete megállapítható. Az ideális harapást ezek alapján ítélik meg, s kiszámolják a fogak természetes helyzetét – a cél ennek helyreállítása.

Ennek hiányában előfordul, hogy a pótlások eltörnek, lepattannak, rágás esetén az ízület kattog és fáj.

A fogimplantáumokat nagyon ritka esetben nem fogadja be a szervezet

A fogimplantáumokat nagyon ritka esetben nem fogadja be a szervezet

Különösen két implantátum gyártó, a svéd Nobel BioCare és a svájci Straumann termékei járnak élnek a kiemelkedő fogpótlásban. Ha a páciens ezekkel rendelkezik, tulajdonképpen a világon bárhol ellátják, mert a rendelők hasonló gyártókkal dolgoznak együtt.

Kilökődés az esetek 0,5-1 százalékában fordul elő. Ám ilyenkor új beültetésre kerül sor, új implantátum igénybevételével.

Fotó: nobelbiocare.com

Kapcsolódó cikk:

Miben más a biológiai fogászat?

Mozgatható fogszabályzó - és alig látszik

B.A.

Kylie Jenner babát vár

Kylie Jenner babát vár

A legfrissebb hírek szerint a legfiatalabb Kardashian testvér hamarosan szülői örömök elé néz, ugyanis állapotos.   
Okos babaágyat készítenek

Okos babaágyat készítenek

Ismét valami újdonsággal rukkol elő a technika, ugyanis terveznek egy olyan ágyat a babák számára, amely minden kényelmet megad nekik.   
Fergie: Végre fellélegezhetek…

Fergie: Végre fellélegezhetek…

A csinos énekesnő sokkal jobban érzi magát, mióta napvilágot láttak a válásáról szóló hírek. Fergie és a férje, Josh Duhamel ugyanis már jó ideje külön van, de ...
Így étkezz a normális emésztéshez

Így étkezz a normális emésztéshez

Ahogy idősödik az ember az anyagcseréje egyre jobban lelassul. Ez ellen azonban lehet tenni, méghozzá megfelelő étkezéssel.   
Demi Lovato szexuális hovatartozásáról vallott

Demi Lovato szexuális hovatartozásáról v...

A gyönyörű énekesnő kijelentette: nem tartozik senkinek magyarázattal arról, hogy melyik nemhez vonzódik. Demi Lovatót ugyanis megkritizálták a közösségi médiáb...
Hamarosan elindul a Kutatók éjszakája

Hamarosan elindul a Kutatók éjszakája

Ebben az évben ismét megrendezik a nagysikerű eseményt, amelynek országszerte különleges programjai lesznek.   
Már húszas éveiben adoptált volna Angelina

Már húszas éveiben adoptált volna Angeli...

A csinos színésznő igen fiatalon azon gondolkodott, hogy örökbefogad egy kambodzsai árvát –  legjobb barátja szerint Angelina Jolie a húszas éveiben elkezdett e...
Innen származnak a kutyák

Innen származnak a kutyák

Régóta foglalkoztatja a kutatókat, hogy vajon honnan származik ez a kedves háziállat. Most pedig egy újabb elmélet látott napvilágot.   
Kapócs Zsóka babát vár

Kapócs Zsóka babát vár

Teljesült a magyar sztár álma, ugyanis mint kiderült, hamarosan édesanya lesz.   
Asztmához vezethet a gyerekkori megfázás?

Asztmához vezethet a gyerekkori megfázás...

Azoknál a gyermekeknél, akik kicsi korukban gyakran küzdöttek légúti fertőzésekkel, nagyobb eséllyel alakul ki később asztma vagy csökkennek a tüdőfunkciók.
< >