Szépségfogászat - Fogpótlás

Egy fog hiánya is komoly károkat okozhat

Egy fog hiánya is komoly károkat okozhat

Gondolnánk, hogy egy fog hiánya is komoly probléma lehet egészségünkre nézve? Sajnos, a pótlás elengedhetetlen egy idő után, mert nemcsak rágásunkkal lehetnek gondok.

A foghiány egy ideig nem okoz problémát. Ha valamilyen okból elveszítettünk egy vagy több fogat, sokszor úgy érezzük, egyelőre nem törődünk a dologgal – főleg, ha nem látható helyen lett kivéve.

Idővel azonban fontos a fogpótlás, mert nem várt problémák származhatnak a fog hiányából – már egyetlen egyéből is!

Ha hiányzik egy fog, a környező fogak elkezdenek egymáshoz közeledni, bedőlnek és a rágás tökéletlenné válik. Sőt, ami igen hihetetlenül hangzik: olyan hatást gyakorol a szervezetre, hogy a mozgásunk és a testtartásunk is más lehet tőle.

A fogpótlás ma már korszerű, tökéletes technikákkal megoldható

A fogpótlás ma már korszerű, tökéletes technikákkal megoldható

Minél később történik meg a fogpótlás, annál nehezebb az implantációt végrehajtani. Többnyire ekkor már szükség van helyi fogszabályozásra is a fogsor helyrehozásához.

Implantációs technikák

Ma már léteznek olyan esztétikai megoldások, melyekkel véglegesen meg lehet oldani a hiányzó és megrongálódott fogak problémáját. Az implantációs technikák lehetőséget adnak arra, hogy fájdalommentes eljárásokkal pótoljuk a fogakat – lehet egy vagy több fogról, de akár teljes fogsorról is szó.

Napjainkban a tökéletes megoldásban a egyéni értékű artikulátor és arcív is segít. Ezzel az alsó és a felső állkapcsot be lehet mérni, az érintkező fogak helyzete megállapítható. Az ideális harapást ezek alapján ítélik meg, s kiszámolják a fogak természetes helyzetét – a cél ennek helyreállítása.

Ennek hiányában előfordul, hogy a pótlások eltörnek, lepattannak, rágás esetén az ízület kattog és fáj.

A fogimplantáumokat nagyon ritka esetben nem fogadja be a szervezet

A fogimplantáumokat nagyon ritka esetben nem fogadja be a szervezet

Különösen két implantátum gyártó, a svéd Nobel BioCare és a svájci Straumann termékei járnak élnek a kiemelkedő fogpótlásban. Ha a páciens ezekkel rendelkezik, tulajdonképpen a világon bárhol ellátják, mert a rendelők hasonló gyártókkal dolgoznak együtt.

Kilökődés az esetek 0,5-1 százalékában fordul elő. Ám ilyenkor új beültetésre kerül sor, új implantátum igénybevételével.

Fotó: nobelbiocare.com

Kapcsolódó cikk:

Miben más a biológiai fogászat?

Mozgatható fogszabályzó - és alig látszik

B.A.

Ekkor a legjobb szülni

Ekkor a legjobb szülni

Kutatók nemrég kiderítették, hogy melyik a legalkalmasabb kor a szülésre.   
Amber Rose kisebb melleket kap

Amber Rose kisebb melleket kap

Tart a műtéttől a csinos modell– Amber Rose mellkisebbítő operáción esik át a napokban. A félelem mellett azonban nagyon izgatott is.
A házimunka segíthet a fogyásban?

A házimunka segíthet a fogyásban?

Sokan azt gondolják, hogy a otthoni takarítás is hozzájárul a fogyáshoz, hiszen ilyenkor is mozog az ember, de kutatók szerint ez kevés.   
Ed Sheeran megnősül

Ed Sheeran megnősül

Friss információk szerint a népszerű énekes még tavaly decemberben kérte meg kedvese kezét.   
Nem tudják eldönteni Kanye Westék a gyerek nevét?

Nem tudják eldönteni Kanye Westék a gyer...

Január 15-én megszületett Kim Kardashian és Kanye West harmadik gyermeke – a kislánynak azonban egyelőre nincs neve!
Kylie Jenner ideges

Kylie Jenner ideges

Bár hivatalosan máig nem jelentette be a csinos celeb, hogy gyermeket vár, egyre több hír lát napvilágot a téma kapcsán. Állítólag újabban idegesség gyötri Kyli...
Természetes sminklemosó – bőr irritáció ellen

Természetes sminklemosó – bőr irritáció ...

Előfordul, hogy a kereskedelemben kapható sminklemosó termékek a szem körül irritációt vagy bőrpírt okoznak. Szerencsére természetes módszerek is léteznek erre ...
Katy Perry a közösségi média áldozata?

Katy Perry a közösségi média áldozata?

A csinos énekesnő úgy gondolja, ő maga is a közösségi média áldozata – ezért sürgeti az embereket, találják meg az egészséges egyensúlyt ezen oldalak használatá...
Szmog: ráncok, száraz bőr, pigmentáció

Szmog: ráncok, száraz bőr, pigmentáció

A légszennyezés sajnos látható nyomokat hagy rajtunk. Nemcsak allergiás kiütésekre számíthatunk miatta, hanem száraz bőrre, ráncokra, nyitott pórusokra is. Mit ...
David Beckhamék spórolnak?

David Beckhamék spórolnak?

Takarékoskodik David és Victoria Beckham – a sztárpár a hírek szerint a „pennyket is félreteszi”, azzal, hogy újabban nem vesz magának extravagáns dolgokat.
< >