Szépségfogászat - Fogpótlás

Egy fog hiánya is komoly károkat okozhat

Egy fog hiánya is komoly károkat okozhat

Gondolnánk, hogy egy fog hiánya is komoly probléma lehet egészségünkre nézve? Sajnos, a pótlás elengedhetetlen egy idő után, mert nemcsak rágásunkkal lehetnek gondok.

A foghiány egy ideig nem okoz problémát. Ha valamilyen okból elveszítettünk egy vagy több fogat, sokszor úgy érezzük, egyelőre nem törődünk a dologgal – főleg, ha nem látható helyen lett kivéve.

Idővel azonban fontos a fogpótlás, mert nem várt problémák származhatnak a fog hiányából – már egyetlen egyéből is!

Ha hiányzik egy fog, a környező fogak elkezdenek egymáshoz közeledni, bedőlnek és a rágás tökéletlenné válik. Sőt, ami igen hihetetlenül hangzik: olyan hatást gyakorol a szervezetre, hogy a mozgásunk és a testtartásunk is más lehet tőle.

A fogpótlás ma már korszerű, tökéletes technikákkal megoldható

A fogpótlás ma már korszerű, tökéletes technikákkal megoldható

Minél később történik meg a fogpótlás, annál nehezebb az implantációt végrehajtani. Többnyire ekkor már szükség van helyi fogszabályozásra is a fogsor helyrehozásához.

Implantációs technikák

Ma már léteznek olyan esztétikai megoldások, melyekkel véglegesen meg lehet oldani a hiányzó és megrongálódott fogak problémáját. Az implantációs technikák lehetőséget adnak arra, hogy fájdalommentes eljárásokkal pótoljuk a fogakat – lehet egy vagy több fogról, de akár teljes fogsorról is szó.

Napjainkban a tökéletes megoldásban a egyéni értékű artikulátor és arcív is segít. Ezzel az alsó és a felső állkapcsot be lehet mérni, az érintkező fogak helyzete megállapítható. Az ideális harapást ezek alapján ítélik meg, s kiszámolják a fogak természetes helyzetét – a cél ennek helyreállítása.

Ennek hiányában előfordul, hogy a pótlások eltörnek, lepattannak, rágás esetén az ízület kattog és fáj.

A fogimplantáumokat nagyon ritka esetben nem fogadja be a szervezet

A fogimplantáumokat nagyon ritka esetben nem fogadja be a szervezet

Különösen két implantátum gyártó, a svéd Nobel BioCare és a svájci Straumann termékei járnak élnek a kiemelkedő fogpótlásban. Ha a páciens ezekkel rendelkezik, tulajdonképpen a világon bárhol ellátják, mert a rendelők hasonló gyártókkal dolgoznak együtt.

Kilökődés az esetek 0,5-1 százalékában fordul elő. Ám ilyenkor új beültetésre kerül sor, új implantátum igénybevételével.

Fotó: nobelbiocare.com

Kapcsolódó cikk:

Miben más a biológiai fogászat?

Mozgatható fogszabályzó - és alig látszik

B.A.

Michael Bublé visszatér

Michael Bublé visszatér

Mindenkit megdöbbentett, amikor kiderült, hogy az énekes kisfia súlyos betegségben szenved. Akkor Michael úgy döntött visszavonul, de most ismét színpadra áll. ...
Segít az online csoport a dohányzásról leszokásban

Segít az online csoport a dohányzásról l...

Hatékony segítség lehet a cigarettáról leszokás támogatásában egy internetes csoport, amelyben hasonló problémával küzdő emberek osztják meg egymással tapasztal...
Kim Kardashian: Béranyát fogadni kemény dolog

Kim Kardashian: Béranyát fogadni kemény ...

Nem egyszerű béranyán keresztül gyermeket várni – szögezte le a népszerű valóságshow-sztár. Kim Kardashian és férje egészségügyi probléma miatt várja harmadik b...
Ínycsiklandó előétel a pepperónis sajtlabda

Ínycsiklandó előétel a pepperónis sajtla...

Lehet családi vagy baráti összejövetel, esetleg sportesemény a tévében, a pepperónis sajtlabdába mártogatott apró perecek tökéletes előételként és rágcsálnivaló...
Komoly gondok vannak Shakira hangjával

Komoly gondok vannak Shakira hangjával

Mint a közelmúltban kiderült, lemondta koncertjeit a népszerű énekesnő. Shakira azért kénytelen halasztani turnéját, mert súlyos probléma van a hangszálaival.
David Beckhamék fia elköltelezte magát?

David Beckhamék fia elköltelezte magát?

Furcsa gyűrűre figyeltek fel a lesifotósok a minap Brooklyn Beckham ujján – Mivel David és Victoria Beckham legidősebb fia ismét egy párt alkot korábbi kedvesév...
A vita megerősíti a szerelmet?

A vita megerősíti a szerelmet?

Természetesen nem szabad mindenen összeveszni, de friss kutatások bizonyítják, hogy olykor egy-egy vita előrébb viszi a párkapcsolatot.   
Colin Farrell boldog, de titok, hogy kivel

Colin Farrell boldog, de titok, hogy kiv...

Boldog új kapcsolatában a sármos színész – Colin Farrell kedvesének neve most is titok, de ez nem, hogy nagyon jól érzi magát a barátnőjével.
Durva következményekkel járhat a térdre az elhízás

Durva következményekkel járhat a térdre ...

Ha a sok korábbi mellett még egy okra van szükségünk a fogyáshoz, íme: a túlsúly következtében egy új tanulmány szerint elmozdul a térd s ennek súlyos következm...
Közleményt adott ki Ed Westwick

Közleményt adott ki Ed Westwick

Egyre jobban dagadt a botrány a Gossip Girl sztárja körül, akit mostanra több nő is erőszakkal vádol. A színész megszólalt a téma kapcsán.   
< >