2017. 11. 20. - 12:20

Egyenetlen íny: mit várhatunk a műtéttől?

Egyenetlen íny: mit várhatunk a műtéttől?

Számos embernél tapasztalható az átlagosnál alacsonyabb vagy magasabb íny, melynek hatására a mosoly nem mindig a legszebb. Manapság erre a problémára van megoldás, ínykorrekció formájában. Mit várhatunk azonban e szépségfogászati beavatkozástól?

Sokan elégedetlenek mosolyukkal, mivel gyermekkoruk óta az átlagoshoz viszonyítva túl magas vagy alacsony az ínyük, ezért foguk nagyobbnak vagy kisebbnek tűnik a kelleténél.

Az ínykontúr műtét ezt a problémát hivatott orvosolni. A kozmetikainak számító beavatkozás az egyenetlen íny vonalát korrigálja.

Cikkünk első részében magáról az ínykorrekcióról esett szó.

Nem mindenki elégedett a mosolyával - az ínykorrekció segíthet ezen

Nem mindenki elégedett a mosolyával - az ínykorrekció segíthet ezen

De mit lehet várni ettől a sebészeti beavatkozástól és meddig tart a felépülés?

Ínykorrekciót a fogászati rendelőben végez a fogorvos. Manapság a szakember lézert, szikét, rádiófrekvenciás megoldást használ a korrekció elvégzésére. Ő adhat tanácsot abban is, mely technika lenne a legmegfelelőbb esetünkben.

Természetesen el is magyarázza, mit fog csinálni pontosan. Gyakori, hogy megrajzolja előre a leendő ínyvonalat, így tökéletesen láthatjuk, meddig fog érni.

Az ínykorrekciós műtét napján pihenésre van szükségünk és aktivitásaink csökkentésére. Az íny teljes gyógyulásához néhány nap vagy hét biztosan kell, s ehhez az orvosnak speciális utasításokat is adnia szükséges.

Fontos:

-a fájdalom csillapítását vény nélkül kapható gyógyszerekkel is meg lehet oldani, a fogorvos tanácsa szerint. Az aszpirin alkalmazása tilos, mert vérzést okozhat.

-Csak lágy és hűs ételeket együnk: tojást, tésztát, joghurtot, írót, puhára főzött zöldségeket, jégkrémet – a műtét első néhány napjában. A fűszeres ételeket és mindent, amiben magvak vannak, jobb elkerülni, amíg meg nem gyógyult az íny.

Az ínykorrekció után fontos követni fogorvosunk utasításait

Az ínykorrekció után fontos követni fogorvosunk utasításait

Kövessük fogorvosunk utasítását, milyen fogkefével moshatunk fogat a gyógyulás időszakában.

Amennyiben duzzadást vagy vérzést tapasztalunk, esetleg egyéb aggályainak vannak, hívjuk orvosunkat!

Kockázatok

Minden operáció jár némi kockázattal. Az ínykorrekciónál az alábbiakra számíthatunk:

-Allergiás reakció az érzéstelenítőre

-Az ínyszövet visszaesése

-Lehetséges, hogy mégsem tetszik az eredmény. Ilyen esetben beszéljünk orvosunkkal. Ne feledjük azonban, hogy a megfelelő ínykorrekció tapasztalt, kellően képzett szakembert kíván.

Kapcsolódó cikk:

Egyenetlen íny: mi okozza és hogyan korrigálható?

Kiütött fogak: mi a teendő ilyen esetekben?

B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.