Szépségfogászat - Fogpótlás

Egyenetlen íny: mi okozza és hogyan korrigálható?

Egyenetlen íny: mi okozza és hogyan korrigálható?

Sokakkal előfordul, hogy az ínyük túl alacsonyan vagy túl magasan helyezkedik el a fogakon – mosolyukat kissé furcsának ítélik, ezért felnőttként műtétre vállalkoznak. Mit kell tudni e szépségfogászati beavatkozásról?

Nem mindenki születik tökéletes mosollyal. Sokan elégedetlenek mosolyukkal, amennyiben a fogínyük az átlagoshoz képest túl magas vagy alacsony.

Napjainkban erre a problémára van megoldás: az ínykontúr műtét. A kozmetikainak számító beavatkozás korrigálja az egyenetlen ínyt, s elvégzését követően bátrabban mosolyoghat az illető.

De mi okozza az egyenetlen ínyt?

Az íny, amely a fogak nagyrészét takarja, mosolyunkat túl visszafogottá teheti, ha azonban túl keveset fed a fogakból, túlságosan nagynak is tűnhet a mosoly.

Az ínykontúrral nemcsak szebb mosolyt érünk el - egészségügyi problémát is orvosolhat

Az ínykontúrral nemcsak szebb mosolyt érünk el - egészségügyi problémát is orvosolhat

Az íny elhelyezkedését több dolognak is köszönhetjük: sok esetben a genetika eredménye, de lehetséges, hogy valamilyen egészségügyi probléma vagy bizonyos gyógyszerek következménye.

Ugyanakkor, ha az íny magas és a fogak nagyobbnak tűnnek emiatt, számos esetben ínyvisszahúzódás állhat a háttérben. Egy olyan állapot,melyben az ínyszövet hátranyomódik a fogról és a gyökerek kiszolgáltatottabbá válnak a környezeti hatásoknak.

Ám az ínyvisszahúzódás azonban nemcsak hosszabbnak mutatja a fogakat. Súlyos fogproblémákhoz vezethet – például szuvasodáshoz és a fogak elvesztéséhez.

Jele lehet periodontális betegségeknek is, melyben a fogak tartóstruktúrája, azaz az íny és a csont hanyatlani, romlani, kopni kezd.

Szükség van az ínykontúrra?

Önmagában az ínykontúr szépségfogászati beavatkozás kozmetikai műtétnek számít – a legtöbb esetben egészségügyileg nem indokolt. Számos páciensnek csupán azért van szüksége rá, hogy vállalhatóbbá tegye a mosolyát.

Van azonban, akinél komoly szükséglet a procedúra, más, periodontális problémákkal együtt kell kezelni – ilyen például egy regeneratív eljárás vagy korona hosszabbítás.

Az ilyen esetekben egyébként nem is kozmetikai beavatkozásnak tekintik az ínykontúrt.

Ki végzi?

Az ínykontúrozó műtétet általános fogorvosok és ínyre szakosodott specialisták végzik. Természetesen fogorvosunkat célszerű megkérdezni afelől, ő maga el tudja-e végezni a beavatkozást, vagy ajánl-e valakit, akinek megvan hozzá a kellő szaktudása.

A cikket folytatjuk.

Kapcsolódó cikk:

Mit kell tudni a lézeres ínykorrekcióról?

Baleset vagy gyengülés - miért törnek a fogaink?

B.A.

Elhunyt Fábián Juli

Elhunyt Fábián Juli

Nagyon fiatalon, mindössze 37 évesen elhunyt a betegségben szenvedő énekesnő. Gyászol a magyar zenevilág.   
Dolgok, amelyek gátolják a fogyást

Dolgok, amelyek gátolják a fogyást

A plusz kilók sem esztétikailag, sem egészségügyileg nem túl kedvezőek az emberre, ezért célszerű minél előbb megszabadulni tőlük. Vannak azonban olyan rossz sz...
Mel B-t támadja a férje

Mel B-t támadja a férje

Azzal vádolja válófélben levő férje az egykori Spice Girl-t, hogy ismét megszegte a házasság felbontásának szabályait, mivel korlátozta hozzáférését egyik ingat...
A pocakos pasik jobban teljesítenek?

A pocakos pasik jobban teljesítenek?

A formás izmos test természetesen szép látványt nyújt minden nő számára, de az még nem jelenti azt, hogy az ágyban is ugyanolyan jó, mint ahogy kinéz.   
Kis kedvenc karácsonyra?

Kis kedvenc karácsonyra?

Napjainkban egyre népszerűbb valamilyen háziállatot vásárolni ajándéknak. Érdemes azonban néhány dologra oda figyelni.   
Halle Berry: Végeztem a szerelemmel!

Halle Berry: Végeztem a szerelemmel!

Nagyon csalódottnak tűnik a csinos színésznő – Halle Berry a közelmúltban szakított legutóbbi kedvesével, s most úgy véli, „befejezte”, már ami a szerelmet ille...
Gyömbérrel az émelygés ellen

Gyömbérrel az émelygés ellen

Ez a csodálatos növény igazi immunerősítő. Számos pozitív hatása ismert és a kismamák rosszullétén is képes segíteni.   
Csokoládés arcmaszk – mi sem csábítóbb!

Csokoládés arcmaszk – mi sem csábítóbb!

A csoki nemcsak ehető finomság – igazi kényeztetés a bőrnek is. Számos dologra használható a szépségápolásban is, ezért érdemes élni vele. Készítsünk most el eg...
Robbie Williams 7 napig az intenzíven volt!

Robbie Williams 7 napig az intenzíven vo...

Megdöbbentő dologról mesélt a sikeres énekes: Robbie Williams-et egy furcsa agyi probléma miatt 7 napig az intenzív osztályon ápolták, drámája miatt orosz konce...
NYEREMÉNYJÁTÉK házi kedvenceknek - Jelentkezzen MOST

NYEREMÉNYJÁTÉK házi kedvenceknek - Jelen...

Most regisztráljon a Nice Szépségverseny Házi Kedvenc kategóriájába és vegyen részt Nyereményjátékunkon!   NYEREMÉNYJÁTÉK új és már korábban regisztrált verseny...
< >