Szépségfogászat - Fogpótlás

Fog nélkül nincs tartás - Miért fontos a fogpótlás? – 1.rész

Fog nélkül nincs tartás - Miért fontos a fogpótlás? – 1.rész

Nem szabad azt gondolni, hogy ha elveszítünk egy fogat, átveszi majd a szerepét egy mellette álló – mert sajnos egy nem pótolt fogból komoly gondjaink származhatnak. Ezért mielőbb gondoskodnunk kell arról, hogy helyettesítsük a hiányzót.

Egy elveszített fogat mindenképpen pótolni kell. Bizakodhatunk abban, hogy helyét átveszi majd egy másik fog, de sajnos a legtöbb esetben inkább súlyos problémákat okoz, ha nem kerül pótlás a kivett fog helyére.

Két megoldás létezik jelenleg, a préskerámia híd, illetve a fogbeültetés.

A préskerámia híd

Az eredeti fogat préskerámia híddal vagy bio titán implantátummal is pótolni lehet – ezek részben vagy egészben át tudják venni a fog helyét, illetve funkcióját. A préskerámia csak részben, mivel magát a foggyökeret helyettesíteni nem tudja. Felhelyezéséhez pedig akár két egészséges fogat is le kell csiszolni.

A fogpótlásra szükség van - híddal vagy beültetéssel

A fogpótlásra szükség van - híddal vagy beültetéssel

A préskerámiának is vannak ugyanakkor előnyei. Néhány hét alatt elkészül, s tökéletesen visszaadja a hiányzó fog formáját. Anyaga fémmentes kerámia.

Hátrányokkal is szembe kell néznünk azonban.

A hídhoz pilléreket kell kialakítani, amelyhez ép fogak lecsiszolására van szükség. A híd alá bekerülhetnek ételmaradékok – ez pedig okozhat gyulladást és kellemetlen leheletet is.

Mivel a megoldás a fogíny alatti területet nem terheli, a csont sorvad tovább – megereszkedik a fogíny, s nagyobb rés jön létre, lehetőséget adva baktériumok és fertőzések megtapadására.

A híd rövidebb ideig tart ki, mint egy fogimplantátum.

A rágással szintén lehetnek gondok – a páciens, aki hidat visel, bizonytalanságot tapasztalhat. Keményebb ételeknél óvatosságra és nagyobb odafigyelésre van szükség. A híd könnyen sérül s ezzel veszít stabilitásából, értékéből.

A cikket folytatjuk a beültetéses fogpótlással.

Kapcsolódó cikk:

Mi az onlay és miért van rá szükség?

Hogyan készül az onlay és az inlay?

B.A.

 

 

 

Napi 3 kávéval tökéletesek vagyunk

Napi 3 kávéval tökéletesek vagyunk

Három vagy négy kávé elfogyasztása naponta nem csupán biztonságos az ember számára, hanem meg is védhet a szívbetegségtől, a korai haláltól – állapította meg eg...
Brad Pitt újra becsajozott?

Brad Pitt újra becsajozott?

Képzeld, a napokban újabb szőkeséggel hozták össze a nemrégiben elvált színészt.   
Így áll Selena Gomez az anyósával

Így áll Selena Gomez az anyósával

A népszerű énekes édesanyja, Pattie Mallette elárulta, hogy fia kedvesével, Selena Gomezzel igazán speciális kötelék alakult ki köztük.
Boldog négygyermekes apa Cristiano Ronaldo

Boldog négygyermekes apa Cristiano Ronal...

Múlt hónapban jött a világra a világsztár futballista negyedik gyermeke, akit kedvesével nagy szeretetben nevel. Cristiano Ronaldo barátnője azonban mindegyik c...
Készítsünk krémes, csirkés-baconos tésztát!

Készítsünk krémes, csirkés-baconos tészt...

Hideg napokon esnek jól a leginkább a gazdag, krémes, meleg ételek – ilyen a tészta is, amelyet különféle finom feltétekkel lehet elkészíteni. Lássuk az egyik l...
Kylie Jenner jól szórakozik

Kylie Jenner jól szórakozik

Ismerősei szerint a csinos valóságshow-sztár nagy élvezettel vásárol leendő gyermekének. Kylie Jenner a hírek szerint kislányt vár, s szabadidejében folyamatosa...
Durva vallomást tett Bella Thorne

Durva vallomást tett Bella Thorne

A fiatal sztár az elmúlt időszakban teljesen kikelt magából és most az is kiderült, hogy miért.   
Anastacia szingli – és szexisebb mint valaha

Anastacia szingli – és szexisebb mint va...

Egyedül él az énekesnő, aki elmondása szerint most szexisebbnek érzi magát, mint 20-as vagy 30-as éveiben. Anastacia lassan betölti az ötvenet.
Ételek, amelyek segítik a szexuális életet

Ételek, amelyek segítik a szexuális élet...

Az köztudott, hogy vannak olyan finomságok, amik fokozzák a vágyat. Ezen felül viszont vannak olyanok is, amelyek a teljesítményedet segítik. Nézd csak!  
Adventi kastélynapok Gödöllőn

Adventi kastélynapok Gödöllőn

Varázslatos ünnepi hangulat várja az érdeklődőket hamarosan a településen, ahol számos programmal készülnek a szervezők.   
< >