2017. 07. 06. - 11:05

Fogászatban is használhatók a homeopátiás szerek

Fogászatban is használhatók a homeopátiás szerek

Ha fogorvosi beavatkozást kérünk, természetes módszerekkel is van mód arra, hogy csökkentsük a fájdalmat vagy elősegítsük a gyorsabb gyógyulást. Milyen homeopátiás szereket érdemes igénybe venni?

Fogorvoshoz készülünk? Vagy már túlvagyunk egy beavatkozáson? A homeopátia fogászati kezelés esetén is hasznosnak bizonyulhat. A hagyományos orvoslástól abban tér el, hogy a szervezet öngyógyító folyamatait támogatja, illetve az önszabályozó folyamatokat.

Milyen homeopátiás szerekkel járulhatunk hozzá a fogászati kezelések vagy azok utóhatásainak könnyebbé tételéhez?

A homeopátiás szerek a fájdalomcsillapításban és a fogmozgatásban, gyógyulásban is segítenek

A homeopátiás szerek a fájdalomcsillapításban és a fogmozgatásban, gyógyulásban is segítenek

Abban az esetben, ha szorongással küzdünk – s ez nem kevesekkel fordul elő a fogorvosnál tett látogatás előtt -, érdemes kipróbálni a szorongásoldó Sedatif PC-t, melyből kezelés előtt egy-két pirula bevétele szükséges.

Alkalmazható homeopátiás szer a fogszabályozáskor is. A Ruta elnevezésű szer ahhoz járul hozzá, hogy az előnytelen helyen levő fogak hamarabb mozogni kezdjenek. Segít az állcsonttörések gyorsabb helyreállításában is. Meglehetősen látványos eredmény érhető el vele. A jóízű golyócskákat ráadásul szeretik is a páciensek.

Amennyiben szájsebészeti beavatkozásra szorulunk, a Hypericum nevű szer javasolt – nemcsak fájdalmat csillapít, az érzéstelenítő hatását előbb elmulasztja. Megelőzés céljából ajánlott a Calendula szedése, amely elejét veszi a gennyesedésnek. A sérülés gyógyulása szebb és gyorsabb is az

Arnica Montana alkalmazásával, mely fájdalmat enyhít és vérzéscsökkentő hatása is van.

A homeopátiás szereknek ugyan nem tudni mellékhatásáról, de azért napi három féle szernél többet nem ajánlott szedni. Azokat pedig, amelyeket nagyobb arányban kell hígítani, fontos az orvosunk tudtával és felügyelete mellett alkalmazni.

Kapcsolódó cikk:

Miben más a biológiai fogászat?

Egy fog hiánya is komoly károkat okozhat

B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.