Szépségfogászat - Fogpótlás

Hogyan ápolja fogát a felnőtt és a gyermek?

Hogyan ápolja fogát a felnőtt és a gyermek?

A megfelelő szájhigiénia és fogápolás kisgyermekkortól nagyon fontos, ám a felnőttek is szembesülhetnek azzal, hogy nem árt kiegészíteni eddigi fogápolási technikáikat a tökéletes fogtisztítás érdekében.

A gyermekkori, szakszerű fogápolás a későbbi éveinkre is kihat. Ezért is fontos, hogy már kicsi korban megtanulják a lurkók a helyes fogmosási- és fogtisztítási techinikákat.

Egy gyermeknél 6 éves kortól ajánlott felnőtteknek készült fogkrém használata. A felnőtt és a gyermek fogkrémek között egy figyelemreméltó különbség van: kevesebb fluorid található a kicsiknek készült fogkrémben.

A természetgyógyászok és biológiai fogorvosok azt tanácsolják, célszerű teljesen fluoridmentes fogkrémeket alkalmazni, akár gyermek, akár felnőtt az illető. Ilyenek a homeopátiás fogkrémek is.

A helyes fogmosást, fogápolást már kicsikorban érdemes megtanulni

A helyes fogmosást, fogápolást már kicsikorban érdemes megtanulni

A fogkefe kezelése is fontos

Minden csemete életében eljön az idő, amikor önállóan is képes lesz fogat mosni. Először persze a szülők segítenek: finoman, türelmesen megmossák a kicsi fogait. Érdemes a gyermeknek kezdetekkor még fogkrém használata nélkül próbálgatnia a fogmosást, majd fokozatosan bevezethetjük a neki való krém használatát.

A fogkefe megfelelő tartása igen hasznos információ: így a lurkó megtanulja, miként tisztítsa helyesen a fogait, hogy az ételmaradékok és a lepedék se tapadjon meg rajtuk.

Ha tanácsra van szükségünk van a megfelelő fogmosással kapcsolatos útmutatásra, manapság bátran felkereshetünk dentálhigiénikust, aki játékosan elmagyarázza a kicsiknek, miként ápolják, mossák fogaikat, mire figyeljenek oda.

Amennyiben a gyerekek idejekorán elsajátítják a helyes technikákat, felnőttként is kevesebb fogproblémára számíthatnak.

A fogtisztító játék egyébként is szórakoztató – különösen, ha közös családi programot csinálunk a fogmosásból. Ha a lurkó nem szívesen vesz részt benne, türelemmel érünk el a legtöbbet. Az ízesített gyermekfogkrém is jó ötlet, mellyel nagyobb kedvet teremtünk a fogmosáshoz.

Kapcsolódó cikk:

Tudtuk? A babáknak már születés előtt van foguk

Miért kell figyelni a fogak megjelenését?

B.A.

 

 

 

Cora, a digitális ember

Cora, a digitális ember

A londoni National Westminster Bank mesterséges intelligenciát tesztel: Cora egy "digitális ember", amely képes válaszolni az ügyfelek kérdéseire. A bank szerin...
Túlságosan népszerű a császármetszés?

Túlságosan népszerű a császármetszés?

A szakemberek azt látják, hogy egyre többen döntenek amellett, hogy nem természetes módon szülnek. Ez azonban veszélyes is lehet. 
Kendall Jenner rosszul van

Kendall Jenner rosszul van

A fiatal lány állapota olyannyira rossz, hogy még a new yorki divathéten való szereplését is le kellett mondania. 
A Honvédkórházban már dolgoznak robotok

A Honvédkórházban már dolgoznak robotok

A mesterséges intelligencia irányította robotok segítenek az embereknek hazánk egyik legmodernebb módon felszerelt kórházában. Feladatuk az, hogy nehéz dolgokat...
Természetes módszer izzadás ellen

Természetes módszer izzadás ellen

Gondot okoz a verejtékezés, ám a hagyományos izzadásgátlóktól allergiás reakcióink vannak, vagy egyszerűen szeretnénk óvni magunkat a mesterséges szerektől? Pró...
Jennifer Aniston lemondott a családról?

Jennifer Aniston lemondott a családról?

A közelmúltban jött a szomorú hír, miszerint a szép színésznő és férje, Justin Theroux szakított. Ismerősei szerint Jennifer Aniston szeretett volna gyermekeket...
Hizlal az éjszakai műszak?

Hizlal az éjszakai műszak?

Egy friss kutatás kiderítette: a szervezetnek több energiára van szüksége, mint nappal, ezért több lehet a súlyfelesleg az éjszaka dolgozókon.   
Veszélyben vannak a takarító nők?

Veszélyben vannak a takarító nők?

Bár már nem újdonság, hogy a tisztítószereknek vannak hátrányaik, egy új kutatás szerint meglehetős veszélyben lehetnek azok, akik rendszeresen használják a tak...
Majdnem meghalt Serena Williams

Majdnem meghalt Serena Williams

Megdöbbentő dolgot osztott meg a csinos teniszcsillag: Serena Williams elárulta, hogy 2017-ben, lánya születését követően majdnem ottmaradt a műtőasztalon.
Az étel befolyásolja az együttléteket

Az étel befolyásolja az együttléteket

Köztudott, hogy vannak olyan ételek, amelyek pozitívan hatnak a szexuális életre, ugyanakkor akadnak olyanok is, amelyek megzavarhatják.   
< >