Szépségfogászat - Fogpótlás

Hogyan ápolja fogát a felnőtt és a gyermek?

Hogyan ápolja fogát a felnőtt és a gyermek?

A megfelelő szájhigiénia és fogápolás kisgyermekkortól nagyon fontos, ám a felnőttek is szembesülhetnek azzal, hogy nem árt kiegészíteni eddigi fogápolási technikáikat a tökéletes fogtisztítás érdekében.

A gyermekkori, szakszerű fogápolás a későbbi éveinkre is kihat. Ezért is fontos, hogy már kicsi korban megtanulják a lurkók a helyes fogmosási- és fogtisztítási techinikákat.

Egy gyermeknél 6 éves kortól ajánlott felnőtteknek készült fogkrém használata. A felnőtt és a gyermek fogkrémek között egy figyelemreméltó különbség van: kevesebb fluorid található a kicsiknek készült fogkrémben.

A természetgyógyászok és biológiai fogorvosok azt tanácsolják, célszerű teljesen fluoridmentes fogkrémeket alkalmazni, akár gyermek, akár felnőtt az illető. Ilyenek a homeopátiás fogkrémek is.

A helyes fogmosást, fogápolást már kicsikorban érdemes megtanulni

A helyes fogmosást, fogápolást már kicsikorban érdemes megtanulni

A fogkefe kezelése is fontos

Minden csemete életében eljön az idő, amikor önállóan is képes lesz fogat mosni. Először persze a szülők segítenek: finoman, türelmesen megmossák a kicsi fogait. Érdemes a gyermeknek kezdetekkor még fogkrém használata nélkül próbálgatnia a fogmosást, majd fokozatosan bevezethetjük a neki való krém használatát.

A fogkefe megfelelő tartása igen hasznos információ: így a lurkó megtanulja, miként tisztítsa helyesen a fogait, hogy az ételmaradékok és a lepedék se tapadjon meg rajtuk.

Ha tanácsra van szükségünk van a megfelelő fogmosással kapcsolatos útmutatásra, manapság bátran felkereshetünk dentálhigiénikust, aki játékosan elmagyarázza a kicsiknek, miként ápolják, mossák fogaikat, mire figyeljenek oda.

Amennyiben a gyerekek idejekorán elsajátítják a helyes technikákat, felnőttként is kevesebb fogproblémára számíthatnak.

A fogtisztító játék egyébként is szórakoztató – különösen, ha közös családi programot csinálunk a fogmosásból. Ha a lurkó nem szívesen vesz részt benne, türelemmel érünk el a legtöbbet. Az ízesített gyermekfogkrém is jó ötlet, mellyel nagyobb kedvet teremtünk a fogmosáshoz.

Kapcsolódó cikk:

Tudtuk? A babáknak már születés előtt van foguk

Miért kell figyelni a fogak megjelenését?

B.A.

 

 

 

Kylie Jenner szégyenli testét?

Kylie Jenner szégyenli testét?

Úgy tűnik megviseli a fiatal sztár a várandósság, ugyanis teste is megváltozik, amit nehezen visel.   
Kampányarc lett Jennifer Lopez

Kampányarc lett Jennifer Lopez

A szépséges énekesnőn egyszerűen nem hat a kor. Nem hiába kérik fel sorra a legnagyobb márkák, hogy terméküket reklámozza.  
Alessandra Ambrosio szakított

Alessandra Ambrosio szakított

A népszerű modell több mint tíz év után döntött úgy, hogy felbontja szerződését a kedvenc fehérnemű márkájával.  
Így készül a fahéjas csiga palacsinta

Így készül a fahéjas csiga palacsinta

Kedvencünk a palacsinta igen sokféle módon elkészíthető – akár úgy is formázhatjuk, hogy fahéjas csigának tűnjön. Ízre azonban lényegesen eltér attól. Hogyan ké...
Itt van Selena Gomez élete legszexibb klipje!

Itt van Selena Gomez élete legszexibb kl...

Új videóklipet készített a sikeres fiatal énekesnő – Selena Gomez Wolves című dalához a napokban jelent meg a friss videó, melyen Selena talán eddig a legszexis...
Hosszabb életet akarunk? Tartsunk kutyát

Hosszabb életet akarunk? Tartsunk kutyát

Ha van ebünk, nagyobb eséllyel tovább élünk – állapította meg egy új tanulmány, mely szerint a kutyatartás növelte az idős emberek élethosszát.
Kylie Jenner elszigetelte magát?

Kylie Jenner elszigetelte magát?

Féltestvére, Khloé Kardashian szerint a fiatal valóságshow-sztár és kozmetikai márka-tulajdonos egészen úgy viselkedik, mint bátyjuk, Rob Kardashian.
Borsos ára van a meztelen Madonnának

Borsos ára van a meztelen Madonnának

Tizennyolc évesen számos ruha nélküli fotó készült az énekesnőről – a felvételeket most áruba bocsátják egy aukción. A képek ára 800 és 1200 dollár között mozog...
Életmódváltás=teherbeesés?

Életmódváltás=teherbeesés?

Amikor egy pár eldönti, hogy babát szeretne életük teljesen megváltozik. Sokkal tudatosabban végeznek minden tevékenységet és még az étkezésre is jobban figyeln...
Reggeli tevékenységek, amelyek segítik a fogyást

Reggeli tevékenységek, amelyek segítik a...

Már az ébredést követően érdemes megfogadni néhány dolgot, amire oda kell figyelni, hogy jól induljon a nap és persze a test is formában legyen.   
< >