Szépségfogászat - Fogpótlás

Milyen a jó fogkefe?

Milyen a jó fogkefe?

Helyes fogmosással nagy eséllyel megelőzzük a különféle fogászati problémákat, sőt, az egyéb, ebből származó egészségügyi gondokat is. De biztos, hogy jól használjuk a fogkefét?

A megfelelő fogmosás igen fontos a fogak és a szájhigiénia szempontjából. Ahhoz, hogy kellő mértékben karbantartsuk fogainkat, tudnunk kell, hogyan érdemes őket tisztítani.

Első lépésben, érdemes tudni: nem attól lesz hatékony a fogmosás, hogy erősen súroljuk fogainkat. Ezzel éppenséggel inkább kárt teszünk bennük – a fognyak kopni kezd, ínyvisszahúzódás alakulhat ki.

A fogmosás nem akkor jó, ha erősen súroljuk fogainkat

A fogmosás nem akkor jó, ha erősen súroljuk fogainkat

Tehát a puha sörtéjű fogkefék ajánlottak – szálai könnyebben is hajlanak, s ezekkel a nehezebben hozzáférhető területeket is egyszerűbben elérjük. Célszerű emellett kisebb fejű fogkefét vásárolni, mellyel a hátsó fogak tisztítása is megoldható. A stabil fogás is fontos – ezért az egyenes szárú típusok jobbak, mint a hajlíthatók.

A hatékonyságot fokozni tudjuk a fogselymezéssel. Ezzel ugyanis hozzáférünk olyan részekhez is a fogon, amelyet egyébként nem érhetünk el a sörtékkel.

Ha tudni akarjuk, mennyire mostunk jól fogat, manapság alkalmazhatunk ún. plakkfestő tablettát – ezt csak el kell rágni és kimutatja a fogakon azokat a helyeket, ahol nem végeztünk kellő tisztítást. Elszínezi ugyanis a lepedéket.

A fogkefét ugyanúgy meg kell tisztítani, mint a fogakat

A fogkefét ugyanúgy meg kell tisztítani, mint a fogakat

A fogkefe is tisztításra szorul

Használat közben nagyon sok baktérium kerül a fogkefénkre. Ezért érdemes minden fogmosást követően elmosni, lecsöpögtetni a fogkefét.

A legprofibb fogkefét is fontos ugyanakkor 3-4 havonta cserélni. A sörték elpuhulnak használat közben, s egyre kevésbé lesznek hatásosak.

Az ultrahangos elektromos fogkefénél a mini fejsterilizálóval elvégzi az eszköz tisztítását.

Kapcsolódó cikk:

Védjük a fogakat sportolás közben!

Mire jó a barázdazárás?

Zöld teás pasztával az érzékeny fogak ellen?

B.A.

A sikeres fogyás titka

A sikeres fogyás titka

Egy friss módszer kiderítette, hogy hogyan lehet könnyedén megszabadulni a plusz kilóktól. Ráadásul szenvedni sem kell érte!  
Rachel Bilson szingli lett

Rachel Bilson szingli lett

Mintegy 10 év után a színésznő és kedvese úgy döntöttek, külön utakon folytatják tovább életüket.
Innen származnak a kutyák

Innen származnak a kutyák

Régóta foglalkoztatja a kutatókat, hogy vajon honnan származik ez a kedves háziállat. Most pedig egy újabb elmélet látott napvilágot.   
Jake Gyllenhaal családra vágyik

Jake Gyllenhaal családra vágyik

Letelepedne a népszerű színész, s szeretne családot alapítani. Jake Gyllenhaal jelenleg egyedülálló, de alig várja, hogy rátaláljon arra a hölgyre, akivel minde...
Asztmához vezethet a gyerekkori megfázás?

Asztmához vezethet a gyerekkori megfázás...

Azoknál a gyermekeknél, akik kicsi korukban gyakran küzdöttek légúti fertőzésekkel, nagyobb eséllyel alakul ki később asztma vagy csökkennek a tüdőfunkciók.
Már húszas éveiben adoptált volna Angelina

Már húszas éveiben adoptált volna Angeli...

A csinos színésznő igen fiatalon azon gondolkodott, hogy örökbefogad egy kambodzsai árvát –  legjobb barátja szerint Angelina Jolie a húszas éveiben elkezdett e...
Gwen Stefaniékon a terápia sem segített

Gwen Stefaniékon a terápia sem segített

Mindenkit meglepett, hogy 2016-ban elváltak a csinos énekesnő és férje útjai. Gwen Stefani volt párja, Gavin Rossdale most beszélt arról, hogy számos terápián v...
Csőben sült sajtos kelbimbó csalogató módra!

Csőben sült sajtos kelbimbó csalogató mó...

A kelbimbó fogyasztása manapság népszerűbb, mint valaha – ezért a belőle készült ételeknek is nagy divatja van. Lássuk ezt az ínycsiklandó, sajtos-baconos válto...
Kapócs Zsóka babát vár

Kapócs Zsóka babát vár

Teljesült a magyar sztár álma, ugyanis mint kiderült, hamarosan édesanya lesz.   
Ekkor a legjobb házasodni

Ekkor a legjobb házasodni

A tudósok számtalan kutatás elvégzése után megállapították, hogy melyik kor a legalkalmasabb az esküvőre a nőknél.   
< >