Szépségfogászat - Fogpótlás

Mit tegyünk, hogy mindig a legjobb fogkefét használjuk?

Mit tegyünk, hogy mindig a legjobb fogkefét használjuk?

Nem kérdés, hogy fogkefénk állapotának jelentős szerepe van a megfelelő szájhigiéniában és a fogak egészsége terén. Miként gondoskodjunk arról, hogy mindig a legjobb legyen?

A fogkefe milyensége igen fontos: nagymértékben hozzájárul a megfelelő száj- és fogápoláshoz.

Tudnunk kell azonban, hogy a fogkefék baktériumok és kórokozók egész garmadáját rejthetik, melyek idővel olyannyira felgyűlhetnek, hogy elérik a toxikus szintet. Ahhoz pedig, hogy fogaink egészségesek legyenek, lényeges, hogy védjük őket a plakk-képződéstől.

A helyes fogmosás fontos a plakk megelőzése érdekében

A helyes fogmosás fontos a plakk megelőzése érdekében

A plakk eltávolítása fogorvos segítségével végezhető el, ám a kielégítő napi fogmosással, fogápolással sokat tehetünk azért, hogy sem a plakk, sem a fogfoltok ne legyenek jellemzőek fogainkra – persze, ez még nem garancia arra, hogy tökéletesek lesznek, de máris fehérebbé válnak.

Érdemes tudni: a fogkefét gyakran kell cserélni.

Tanulmányok szerint egy átlagos fogkefe élettartama körülbelül 3 hónap, ha reggel és este is elvégezzük a fogmosást. Ha a sörték eldeformálódnak, kevésbé lesznek képesek a plakk eltávolítására. Sőt, minél elhasználtabbak, annál kevésbé tudnak hozzáférni a fogak rejtettebb zugaihoz – vagyis nem lesz megfelelő a tisztítás. Még sérülést is okozhatnak, ha elhajolnak – az ínyt is megsérthetik, nagyobb esélyt adva így a fertőzésekre.

A fogkefe sörtéi előbb-utóbb deformálódnak - mindig időben cserélni kell őket

A fogkefe sörtéi előbb-utóbb deformálódnak - mindig időben cserélni kell őket

Fontos: ha megfázással, vagy bármilyen szájbetegséggel küzdöttünk, mindenképp cseréljük le fogkefénket – mivel a baktériumok felgyűlhetnek benne és újrafertőződést okozhatnak.

Természetesen, választhatunk elektromos fogkefét is – melynek nagy előnye, hogy olyan helyekre is beférkőzik, ahová egyébként nehezen tudnánk bejutni a kézzel mozgatott, normál fogkefével. A tisztítás tehát jóval alaposabb lehet.

Fotó: Instagram

Kapcsolódó cikk:

Megdöbbentő dolgot művel a sok cukor

A fogápolásra az egyetem alatt is ügyelni kell

B.A.

 

 

 

 

 

Ed Westwick fogva tartott egy nőt?

Ed Westwick fogva tartott egy nőt?

Képzeld, a legfrissebb információk szerint a Gossip Girl népszerű sztárját azzal vádolják, hogy több napon keresztül nem engedett el egy nőt, akit ráadásul mege...
Jönnek a valódi terminátorok?  - 1.rész

Jönnek a valódi terminátorok? - 1.rész

A mesterséges intelligencia fejlődésével olyan robotok állhatnak „szolgálatba” 2068-ig, amelyek a veszélyes helyzetekben tökéletesen helyettesíthetik az embert ...
Ekkor a legjobb az együttlét

Ekkor a legjobb az együttlét

Friss kutatások kiderítették, hogy melyik életkorban élvezik a legjobban az aktusokat a szerelmesek.   
A háziállat többet segíthet, mint az orvos

A háziállat többet segíthet, mint az orv...

Az köztudott, hogy a kis kedvencek pozitív hatással bírnak az emberi lélekre, de egy nemrégiben végzett kutatás szerint akár a terapeutát is helyettesítheti.   
Értik a babák a vidám zenét

Értik a babák a vidám zenét

Sokan nem is gondolnánk, de a csecsemők ugyanúgy értik az érzelmeket, mint a felnőttek. A vidám zenére, pedig rendkívül jól reagálnak.   
Robottá alakuló légdeszka segíthet a házban?

Robottá alakuló légdeszka segíthet a ház...

Sokaknak lehet már ismerős az ún. hoverboard vagy légdeszka – 2016-ban reneszánszát élte. Most a mesterséges intelligencia segítségével megszületett a hoverboar...
Mesterséges intelligencia: repülő autó mutatkozott be Genfben

Mesterséges intelligencia: repülő autó m...

Az önálló járművek jelenthetik az autógyártás következő nagy innovációját – A Genfi Motor Show-n olyan kocsi mutatkozott be, amelyek repülni is képes.
Pénzt akar exe Britney-től kicsalni

Pénzt akar exe Britney-től kicsalni

Nem elég Kevin Federline számára az a pénz, amelyet az énekesnő fizet neki havi szinten. Ez összesen húszezer dollár, azaz körülbelül ötmillió forint.   
Így készíts kávés testradírt!

Így készíts kávés testradírt!

Van, akit már a kávé illata kellemes hangulatba hoz. Ha ez velünk is így van, érdemes kipróbálnunk a kávéval készült testradírt, mégpedig saját kezűleg!
A robot fejlődésének lépcsői

A robot fejlődésének lépcsői

A mesterséges intelligencián belül a robotika kétségtelenül a legizgalmasabb, ám a legellentmondásosabb terület is. Abban mindenki egyetért, hogy a robotok alka...
< >