2017. 12. 21. - 09:55

Mit tegyünk, hogy mindig a legjobb fogkefét használjuk?

Mit tegyünk, hogy mindig a legjobb fogkefét használjuk?

Nem kérdés, hogy fogkefénk állapotának jelentős szerepe van a megfelelő szájhigiéniában és a fogak egészsége terén. Miként gondoskodjunk arról, hogy mindig a legjobb legyen?

A fogkefe milyensége igen fontos: nagymértékben hozzájárul a megfelelő száj- és fogápoláshoz.

Tudnunk kell azonban, hogy a fogkefék baktériumok és kórokozók egész garmadáját rejthetik, melyek idővel olyannyira felgyűlhetnek, hogy elérik a toxikus szintet. Ahhoz pedig, hogy fogaink egészségesek legyenek, lényeges, hogy védjük őket a plakk-képződéstől.

A helyes fogmosás fontos a plakk megelőzése érdekében

A helyes fogmosás fontos a plakk megelőzése érdekében

A plakk eltávolítása fogorvos segítségével végezhető el, ám a kielégítő napi fogmosással, fogápolással sokat tehetünk azért, hogy sem a plakk, sem a fogfoltok ne legyenek jellemzőek fogainkra – persze, ez még nem garancia arra, hogy tökéletesek lesznek, de máris fehérebbé válnak.

Érdemes tudni: a fogkefét gyakran kell cserélni.

Tanulmányok szerint egy átlagos fogkefe élettartama körülbelül 3 hónap, ha reggel és este is elvégezzük a fogmosást. Ha a sörték eldeformálódnak, kevésbé lesznek képesek a plakk eltávolítására. Sőt, minél elhasználtabbak, annál kevésbé tudnak hozzáférni a fogak rejtettebb zugaihoz – vagyis nem lesz megfelelő a tisztítás. Még sérülést is okozhatnak, ha elhajolnak – az ínyt is megsérthetik, nagyobb esélyt adva így a fertőzésekre.

A fogkefe sörtéi előbb-utóbb deformálódnak - mindig időben cserélni kell őket

A fogkefe sörtéi előbb-utóbb deformálódnak - mindig időben cserélni kell őket

Fontos: ha megfázással, vagy bármilyen szájbetegséggel küzdöttünk, mindenképp cseréljük le fogkefénket – mivel a baktériumok felgyűlhetnek benne és újrafertőződést okozhatnak.

Természetesen, választhatunk elektromos fogkefét is – melynek nagy előnye, hogy olyan helyekre is beférkőzik, ahová egyébként nehezen tudnánk bejutni a kézzel mozgatott, normál fogkefével. A tisztítás tehát jóval alaposabb lehet.

Fotó: Instagram

Kapcsolódó cikk:

Megdöbbentő dolgot művel a sok cukor

A fogápolásra az egyetem alatt is ügyelni kell

B.A.

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.