Szépségfogászat - Fogpótlás

Fogak: megdöbbentő dolgot művel a sok cukor

Fogak: megdöbbentő dolgot művel a sok cukor

A cukros ételek és italok hamarabb kikezdik a fogakat, mint hinnénk – ausztrál fogászok szembesültek a ténnyel, hogy egyre több gyermek kerül kórházba szinte rothadó fogai miatt.

A cukor megdöbbentő mértékben rongálja a fogakat, s már gyermekkorban jelentős pusztítást végez. Queenslandi, 10 év alatti gyermekeknél fedezték fel ausztrál fogorvosok, hogy több ezrüket kellett kórházba vinni, mivel fogaik gyakorlatilag rothadnak.

Több mint 3000 csemete került be évente fogszuvasodással – a kórházba kerülők felét azok a 9 éves kor körüli gyermekek tették ki, akiknek fogproblémáik vannak.

Az ausztráliai, Queenslandi fogorvosok szövetségének elnöke, Ian Meyers hangsúlyozta: a fogszuvasodás megelőzhető, megfelelő étrenddel és életmódváltással – s gyakran okozza a cukor nagy mennyiségű fogyasztása.

A gyermekek fogszuvasodásai hosszútávra kihatnak

A gyermekek fogszuvasodásai hosszútávra kihatnak

Az említett gyermekek fogai olyan mértékben romlottak, hogy kórházi kezelésre szorulnak: számos foghúzásra vagy méretes tömésre számíthatnak.

A tejfogak szuvasodásának a felnőtt fogakra is komoly hatása van – hosszútávú következményekre lehet számítani, mivel ezek formálják az állkapocs formáját – emelte ki Meyers professzor.

Elmondta: ha a fogakat súlyos szuvasodás miatt korán ki kell húzni, az a gyermek fogainak teljes fejlődését befolyásolja, sőt növeli annak esélyét, hogy orthodontikus kezelésre szorulnak, ahogy idősebbek lesznek.

Az elmúlt három esztendőben a kórházakban több mint 6000 esetben kellett ellátni embereket fogszuvasodás miatt a Queenslandi adatok alapján.

S annak ellenére, hogy a számuk 2013-14-hez képest csökkent, a 9 év alatti lurkók alkotják az esetek 50 százalékát. A csökkenést az állam egyre növekvő lakosságszáma is befolyásolja.

A gyermekeknek rendszeres fogorvosi ellenőrzésre van szükségük – a szülőknek pedig meg kell győződniük arról, hogy napi legalább 2 alkalommal alaposan fogat mosnak, fluoridos fogkrémmel.

Az egészséges étrend követése pedig sosem volt aktuálisabb, ahogyan az sem, hogy a cukros üdítők fogyasztásával fel kell hagyni.

Kapcsolódó cikk:

Jól mos-e fogat a kamasz?

A fogápolásra az egyetem alatt is ügyelni kell

Miért kell figyelni a fogak megjelenésére?

B.A.

 

 

 

 

 

 

Elhunyt Fábián Juli

Elhunyt Fábián Juli

Nagyon fiatalon, mindössze 37 évesen elhunyt a betegségben szenvedő énekesnő. Gyászol a magyar zenevilág.   
Dolgok, amelyek gátolják a fogyást

Dolgok, amelyek gátolják a fogyást

A plusz kilók sem esztétikailag, sem egészségügyileg nem túl kedvezőek az emberre, ezért célszerű minél előbb megszabadulni tőlük. Vannak azonban olyan rossz sz...
Mel B-t támadja a férje

Mel B-t támadja a férje

Azzal vádolja válófélben levő férje az egykori Spice Girl-t, hogy ismét megszegte a házasság felbontásának szabályait, mivel korlátozta hozzáférését egyik ingat...
A pocakos pasik jobban teljesítenek?

A pocakos pasik jobban teljesítenek?

A formás izmos test természetesen szép látványt nyújt minden nő számára, de az még nem jelenti azt, hogy az ágyban is ugyanolyan jó, mint ahogy kinéz.   
Kis kedvenc karácsonyra?

Kis kedvenc karácsonyra?

Napjainkban egyre népszerűbb valamilyen háziállatot vásárolni ajándéknak. Érdemes azonban néhány dologra oda figyelni.   
Halle Berry: Végeztem a szerelemmel!

Halle Berry: Végeztem a szerelemmel!

Nagyon csalódottnak tűnik a csinos színésznő – Halle Berry a közelmúltban szakított legutóbbi kedvesével, s most úgy véli, „befejezte”, már ami a szerelmet ille...
Gyömbérrel az émelygés ellen

Gyömbérrel az émelygés ellen

Ez a csodálatos növény igazi immunerősítő. Számos pozitív hatása ismert és a kismamák rosszullétén is képes segíteni.   
Csokoládés arcmaszk – mi sem csábítóbb!

Csokoládés arcmaszk – mi sem csábítóbb!

A csoki nemcsak ehető finomság – igazi kényeztetés a bőrnek is. Számos dologra használható a szépségápolásban is, ezért érdemes élni vele. Készítsünk most el eg...
Robbie Williams 7 napig az intenzíven volt!

Robbie Williams 7 napig az intenzíven vo...

Megdöbbentő dologról mesélt a sikeres énekes: Robbie Williams-et egy furcsa agyi probléma miatt 7 napig az intenzív osztályon ápolták, drámája miatt orosz konce...
NYEREMÉNYJÁTÉK házi kedvenceknek - Jelentkezzen MOST

NYEREMÉNYJÁTÉK házi kedvenceknek - Jelen...

Most regisztráljon a Nice Szépségverseny Házi Kedvenc kategóriájába és vegyen részt Nyereményjátékunkon!   NYEREMÉNYJÁTÉK új és már korábban regisztrált verseny...
< >