2021. 11. 23. - 11:25

5G és a 6G technológia fejlesztésébe fektet India

5G és a 6G technológia fejlesztésébe fektet India

Az 5G és a 6G technológia fejlesztésébe fektet India - félvezetők gyártására összpontosítva – jelentette be Narendra Modi miniszterelnök.

Az 5G és 6G távközlési technológiák hazai képességeinek fejlesztésébe fektet be India, a félvezetők gyártására összpontosítva – jelentette be a közelmúltban Narendra Modi miniszterelnök, a Sydney Dialogue fórum nevű virtuális összejövetelen mondott beszédében.
 
A fórum fókuszában a feltörekvő, kritikus jelentőségű és kiber technológiák állnak.
 
A miniszterelnök kijelentette: ma az adatok a technológia legnagyobb termékei, India pedig szilárd kereteket hozott létre az adatvédelem, a magánélet és a biztonság terén.
 
Hozzátette, hogy az adatforrásokat az emberek hozzájárulásával használják fel. India páratlan tapasztalattal rendelkezik ezen a téren, demokratikus keretek között, az egyéni jogok erős garanciáival. Olvasd el: "A 6G a holnap olaja" - Nagyobb sebességre kapcsol India
 
Az 5G és 6G távközlési technológiák hazai képességeinek fejlesztésébe fektet be India
Az 5G és 6G távközlési technológiák hazai képességeinek fejlesztésébe fektet be India
 
Modi hangsúlyozta az ország digitális területen elért eredményeit, jelenlegi prioritásait, s megemlítette azt is, hogy India „globális bizalmat” élvez.
 
Kiemelte, hogy beruháznak a távközlési technológia belföldi képességeinek fejlesztésébe, mint például az 5G és a 6G.
 
A közelmúltban kiderült, hogy India számos országgal, köztük Japánnal és Ausztráliával is kapcsolatba lépett az új korszak távközlési technológiáinak fejlesztése érdekében.
 
„Erős képességeket fejlesztünk a felhőplatformokban és a cloud computing, azaz a számítási felhő területén. Ez a rugalmasság és a digitális szuverenitás kulcsa. Világszínvonalú képességeket építünk ki a kvantum számítástechnikában” - mondta a miniszterelnök. Olvasd el: Kommunikációs labort indított India
 
Modi beszélt arról, hogy India űrprogramja a gazdaságuk és biztonságuk létfontosságú része, s most már nyitott az innováció és a magánszektor befektetései előtt. Munkacsoportot hoztak létre iparágukkal, hogy Indiát a kiberbiztonság globális központjává tegyék.
 
„Jelenleg a hardverre koncentrálunk. Ösztönzőcsomagot készítünk elő, hogy a félvezetők kulcsfontosságú gyártójává legyünk – fogalmazott Narendra Modi. - A termeléshez kapcsolódó elektronikai és telekommunikációs ösztönző rendszereink már most is arra bátorítják a helyi és globális szereplőket, hogy bázist hozzanak létre Indiában.”
 
A kormányfő a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás egyik vezető nemzeteként jellemezte Indiát, különös tekintettel a mesterséges intelligencia emberközpontú és etikus felhasználására.
 
Utalt az indiai digitális oltási platformra, a CoWin-re, kiemelve, hogy azt ingyenesen kínálták az egész világnak és nyílt forráskódú szoftverré tették.
 
Nagy segítséget jelenthet a fejlődő világ számára India széleskörű tapasztalata a technológia és a közjó, az inkluzív fejlődés és a társadalmi szerepvállalás terén – hangsúlyozta a miniszterelnök.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.