2021. 10. 12. - 13:00

Dolgoznak a 6G-n - Kommunikációs labort indított India

Dolgoznak a 6G-n - Kommunikációs labort indított India

Munkálkodni kezdett az indiai C-DoT állami távközlési kutató-fejlesztő szervezet a 6G-n és más futurisztikus technológiákon, hogy időben felzárkózzon a globális piachoz.

Elindította a Quantum Communication Laboratóriumot a C-DoT állami távközlési kutató-fejlesztő szervezet Indiában, K. Rajaraman távközlési titkár felkérését követően.
 
A szervezet a 6G-n és egyéb jövőbe mutató technológiákon dolgozik majd, hogy fel tudjon zárkózni a globális piachoz.
 
A közelmúltban a Samsung, a Huawei, az LG és néhány más vállalat kezdett el munkálkodni a 6G technológiákon, amelyek a hírek szerint 50-szer lesznek gyorsabbak az 5G-nél és várhatóan 2028-2030 között kerülnek kereskedelmi forgalomba. Olvasd el: Sablon készül a jövőbeli 6G-hálózathoz
 
6G-n és egyéb jövőbe mutató technológiákon dolgozik mostantól India is
6G-n és egyéb jövőbe mutató technológiákon dolgozik mostantól India is
 
Az elméleti számítások szerint az 5G legnagyobb letöltési sebessége 20 gigabit/másodperc (gbps). A Vodafone Idea azonban állítja, hogy az indiai kísérletek során elérte a legnagyobb csúcssebességet, a 3,7 gbps-t.
 
A C-DoT közleménye szerint a távközlési titkár azt kérte, kövessék nyomon a feltörekvő technológiákat, összhangban a technológia életciklusával, s kezdjenek el dolgozni a 6G és más futurisztikus technológiákon, a piachoz való felzárkózás érdekében.
 
A Telecom Department (DoT) szerint az 5G technológia várhatóan tízszer jobb letöltési sebességet biztosít, mint a 4G, s akár háromszor nagyobb spektrumhatékonyságot ér el.
 
Az Indiai Telekommunikációs Szabályozó Hatóság (Trai) körülbelül 20 megabit/másodperc sebességen rögzítette a 4G végsebességét az ország Reliance Jio hálózatában.
 
A minisztérium megkezdte az 5G kereskedelmi elidításának folyamatát Indiában. Ehhez kérte ki a Trai véleményét az 5G-szolgáltatásokra kiosztandó spektrum alapáráról.
 
Rajaraman - aki 2021. október 1-jén vette át a DoT titkári pozícióját - azt tanácsolta a C-DoT-nak, összpontosítson a technológia kereskedelmi forgalomba hozatalára és fontolja meg inkubátorok létrehozását a C-DoT-ban a technológia gyorsabb értékesítése érdekében.
 
Ő avatta fel a Quantum Communication Labort, majd mutatta be a saját fejlesztésű Quantum Key Distribution (QKD) megoldást.
 
„A QKD elengedhetetlen azon veszély kezelésére, melyet a kvantum számítástechnika gyors fejlődése jelent a különböző, kritikus szektorok által jelenlegi kommunikációs hálózatokon keresztül szállított adatok biztonságára nézve” - áll a közleményében. Olvasd el: Túlságosan áthatja a 6G-t a politika?
 
Az indiai kormány 1 milliárd dollárt különített el a kvantumtechnológiákkal és alkalmazásokkal foglalkozó nemzeti misszióra 8 éven keresztül.
 
A közlemény szerint a C-DoT az első indiai szervezet, amely teljes portfóliót kínál saját, kvantumbiztonságos távközlési termékekből és megoldásokból - célja teljeskörűen megfelelni az indiai távközlési szolgáltatóknak, valamint a stratégiai szektor követelményeinek.
 
A C-DoT 4G technológiájának jelenleg zajlik a koncepció igazolási (POC) tesztje, Chandigarh és Ambala BSNL hálózatában.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.