2021. 11. 08. - 13:02

„A 6G a holnap olaja” - Nagyobb sebességre kapcsol India

„A 6G a holnap olaja” - Nagyobb sebességre kapcsol India

Összhangba szeretne kerülni India a 6G technológia globális hatalmaival, ezért fokozott sebességre kapcsol.

Technológiai innovációs csoportot hozott létre az indiai Távközlési Minisztérium a 6G fejlesztése érdekében. India nagyobb sebességre kapcsol, mert nem szeretne lemaradni a 6G technológia globális hatalmai mögött.
 
Összhangban azzal, ami a 6G-vel kapcsolatban az Egyesült Államokban, Japánban és Kínában zajlik, India is vállalta és megerősítette szerepét - hiszen a technológia várhatóan forradalmasítja a kommunikációt, az adatokat, a telefonálást, az egészségügyi szolgáltatásokat, sőt jelentős hatással lesz a hadviselésre is.
 
A 6G esetében ugyanis nem csupán technológiai ugrásról van szó. Meghatározza majd, hogyan kell vívni a jövő háborúit: fő tényezővé válik a harctéri tudatosság, a kvantumszámítás, valamint az adatgyűjtés- és terjesztés sebessége. Olvasd el: Együttműködik a 6G fejlesztésében Finnország és Japán
 
A 6G esetében nem csupán technológiai ugrásról van szó
A 6G esetében nem csupán technológiai ugrásról van szó
 
A miniszérium megbízásából K. Rajaraman távközlési miniszter vezeti a csoportot, melynek feladata a kutatás-fejlesztési (K+F) ütemterv, valamint az úttörő technológia cselekvési tervének kidolgozása.
 
A The Tribune írása az első publikációk között volt Indiában, amely 2020 júliusában rámutatott, hogy a hatalmas országnak is alkalmaznia kell a 6G technológiát – erről egy véleménycikkben esett szó, melyet a Pune International Center alapítója, SS Mehta tábornagy írt.
 
„A 6G egy igen nagyszerű lépés, annak a jele, hogy vezetni szeretnénk a távközlés terén – ami a holnap olaja. Az indiai védelmi szolgálatoknak megvan a lehetőségük és kapacitásuk a 6G-vel kapcsolatos kísérleti projektek elindítására, gondozására, majd pedig integrálhatják őket a doktrínáikba” – fogalmazott Mehta tábornok a The Tribune-nek nyilatkozva. 
 
India akkor döntött a lépésről, amikor az Egyesült Államok Képviselőházának Energiaügyi és Kereskedelmi Bizottsága elfogadott egy törvényjavaslatot, mely előírja a Szövetségi Kommunikációs Bizottságnak (FCC), hogy hozzon létre 6G munkacsoportot a 6G technológiák tervezésének és bevezetésének vizsgálatára.
 
Az Egyesült Államok és Japán közös nyilatkozatot tett 2021 áprilisában, melyből kiderült: 4,5 milliárd dolláros erőfeszítéseket tesznek a 6G fejlesztésére. Olvasd el: A 6G-infrastruktúra teheti lehetővé a következő ipari forradalmat
 
Kínában a 2021 márciusában, az Országos Népi Kongresszuson elfogadott új 5 éves terv ugyancsak tartalmazza a 6G fejlesztését.
 
A múltban India más „technológiai vezetőket” követett, amikor a vezeték nélküli kommunikáció technológiája 2G-ről 3G-re, majd 4G-re módosult. 
 
Mehta tábornok, a Nyugati Hadsereg egykori parancsnoka utalt arra, amit Narendra Modi miniszterelnök egy korábbi, ellenőrzési vonalon tett látogatása során mondott. „A miniszterelnök helyesen fogalmazott: a hadviselés megváltozik a technológiával”.
 
„Napjainkban együtt kell működnie az információs uralomnak, a technológiának és a hibrid taktikának, s összhangban kell lenniük egymással. A jövő háborúi stratégiával küzdő harcok lesznek – mondta Modi. - A Himalájától az Indo-Csendes-óceánig a 6G lehetővé teszi a méretünknek megfelelő, biztonságos csatlakozási mátrixot. Stratégiai eszköz a nemzetbiztonságunk számára” – mondta Mehta tábornok.
 
A 6G küldetés Indiát is a csúcstechnológiák úttörői közé emeli, helyet foglalhat a globális táblán – tette hozzá Mehta.
 
A 6G hálózaton tevékenykedő, távközlési minisztériumi innovációs csoportnak egyébként 22 tagja van, köztük egyetemi, ipari és kormányzati képviselők.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.