2021. 12. 08. - 11:10

6G fejlesztés - Robot hozza a kávénkat egy átlagos napon

6G fejlesztés - Robot hozza a kávénkat egy átlagos napon

A következő generációs mobilkommunikációs hálózat, vagyis a 6G technológia 2030 körül valóra válhat. De tudjuk-e, milyen futurisztikus felhasználási esetei lehetnek?

Ahogy az 5G hálózati kapcsolat és szolgáltatások bevezetése már zajlik a vezető piacokon, már készül a következő generációs mobilkommunikációs hálózatot, azaz a 6G-t lehetővé tevő technológia is. Szakértők szerint 2030 körül válhat valóra.
 
A 6G meglehetősen innovatív, futurisztikus felhasználási eseteket tesz lehetővé, melyek hatalmas léptékben történő bevezetése során figyelemreméltó módon változtatják meg az életünket és munkamódszerünket.
 
Képzeljünk el egy átlagos napot a 2030-as években. A nap azzal kezdődik, hogy otthoni robotunk elkészíti és behozza a csésze kávét. A híreket vegyes valóságú mobileszközön böngésszük, mely az érdeklődésre számot tartó fotókra, videókra automatikusan ráközelít. Olvasd el: Környezetből töltődnek majd a 6G készülékek?
 
6G-vel az élet - A nap azzal indul, hogy otthoni robotunk elkészíti és behozza a csésze kávét
6G-vel az élet - A nap azzal indul, hogy otthoni robotunk elkészíti és behozza a csésze kávét
 
Felvesszük az intelligens, testtartást támogató exocsontváz öltözetünket, mely segít megőrizni a helyes testtartást napi tevékenységeink során. Amikor elindulunk otthonról, elektronikus házőrző kutyánk megkezdi otthonőrző szolgálatát, figyelmeztetve a hálózatba kötött, közösségbeli társait, hogy figyeljék a szomszédos behatolókat is.
 
Beszállunk automatikus járművünkbe, miközben a személyi bot megnyitja nekünk a nap legfontosabb teendőit.
 
A csúcsforgalomban bekövetkezett késések és a torlódások mind láthatók „a visszapillantó tükörben”. A chatbot nyomon követi környezetünket és végigvezet a napon. Gyorsan ellenőrizhetjük digitális pénzügyi asszisztensünket, amely elmagyarázza döntési folyamatát egy ajánlott befektetésre vonatkozóan.
 
Tegyük fel, hogy egy egészségügyi központban dolgozunk. A betegek hozzá vannak szokva, hogy robotizált elsősegélynyújtók kezelik őket, ellenőrzik egészségi állapotukat, sőt még a kisebb sebészeti beavatkozásokat is végeznek távolról. Olvasd el: Zéró energiafelhasználású eszközöket hozhat a 6G
 
Míg a munkahelyen vagyunk, drónok szállítanak ki csomagokat okosotthonunkba, ahol a világítás, a készülékek, a hőmérséklet beállítása és a biztonsági rendszerek is automatikusan működnek.
 
Minden eddiginél több szabadidőnk jut a szórakozásra - például távoli helyeken vagy eseményeken megélhető, többszenzoros virtuális valóság élményekre, valamint holografikus telefonhívásokhoz családunkkal és barátainkkal.
 
Lefekvési időben intelligens hangszórók vetítenek ki zajszűrő falakat az otthonunk körül, garantálva a nyugodt pihenést.
 
A fenti forgatókönyv megvalósulásához a 6G fejlett hálózati tulajdonságaira lesz szükség.
 
A cikket ennek 5 kulcsfontosságú technológiai építőelemével folytatjuk.
 
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.