2021. 10. 20. - 10:20

Emberek, tárgyak, helyek ismétlődhetnek meg a 6G-vel

Emberek, tárgyak, helyek ismétlődhetnek meg a 6G-vel

A Samsung előrejelzése szerint emberek, eszközök, tárgyak, rendszerek és akár helyek megismétlése is lehetővé válik a virtuális világban a 6G megérkezésével.

A 6G-vel a digitális ikrek is megérkeznek – a hologramok, a mesterséges intelligencia és a virtuális valóság mindennapossá – ha nem követelménnyé - válik a 6G bevezetésével, sőt.
 
A Samsung előrejelzése alapján lehetséges lesz emberek, eszközök, tárgyak, rendszerek és akár helyek megismétlése a virtuális világban.
 
A dél-koreai vállalat a közelmúltban hozta nyilvánosságra 6G technológiával kapcsolatos terveit, felvázolva elképzelését fizikai énünk „digitális ikreiről”. Olvasd el: 6G-korszak - Két fontos kihívás még nem megoldott
 
A digitális ikrek is megérkeznek a 6G bevezetésével
A digitális ikrek is megérkeznek a 6G bevezetésével
 
A kutatásáról szóló írásukban kifejtették, három kulcsfontosságú 6G-szolgáltatás lesz: a magával ragadó kiterjesztett valóság (XR); a nagy pontosságú mobil hologram, valamint a digitális másolatok.
 
„A fejlett érzékelők, mesterséges intelligencia és kommunikációs technológiák segítségével lehetővé válik a fizikai entitások, köztük emberek, eszközök, tárgyak, rendszerek, sőt helyek reprodukálása egy virtuális világban – közölték a kutatók.
 
„A 6G környezetben, a digitális ikreken keresztül a felhasználók a virtuális világban is felfedezhetik és megfigyelhetik a valóságot, időbeli vagy térbeli korlátok nélkül. Az emberek a digitális ikrek általi képviselet révén távolról is követhetik a változásokat vagy észlelhetnek problémákat.”
 
Az efféle fejlesztések hozzájárulhatnak ahhoz, hogy az emberek egyre inkább képesek legyenek távolról dolgozni és szocializálódni. A videohívások helyébe egy igazán reális, magával ragadó valóságkommunikáció lép, melyet a következő generációs virtuális valóság (VR) eszközök és holografikus kijelzők tesznek lehetővé.
 
A Samsung hozzátette: az emberek nemcsak képesek lesznek azokat megfigyelni, interakcióba is léphetnek a digitális ikrekkel. Egy felhasználó a világ másik oldalán lévő környezetben dolgozhat digitális ikertestvérén keresztül.
 
Ennek eléréséhez azonban szükséges, hogy a 6G kivételesen gyors adatátviteli sebességgel és rendkívül alacsony késleltetéssel rendelkezzen - az eszközök távolról történő irányításához.
 
A 6G teljesítmény 1000 Gbps adatátviteli sebességet támogat. Ez ötvenszerese az 5G legmagasabb adatátviteli sebességének. Olvasd el: A 6G elmossa a fizikai és a virtuális világ közötti határokat
 
A 6G-technológia legfőbb felhasználói azonban a gépek lesznek – állítja a Samsung. Becsléseik szerint 2030-ra 500 milliárd csatlakoztatott eszköz lesz a világon – ez a szám 59-szer nagyobb, mint amennyi a világ népessége lesz addigra.
 
„Ahogyan ugrásszerűen megnő a csatlakoztatott gépek száma, ezek válnak a 6G kommunikáció domináns felhasználóivá” – szögezte le írásában a Samsung.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.