2022. 07. 22. - 11:00

A 10 Gbps-os 5.5G hálózatok jövőképét vázolta fel a Huawei

A 10 Gbps-os 5.5G hálózatok jövőképét vázolta fel a Huawei

Az 5.5G felszabadítja a vállalati potenciált – vélekedik az óriáscég. A Huawei felvázolta a 10 Gbps-os 5.5G hálózatok jövőképét.

A 10 Gbps-os 5.5G hálózatok jövőképét vázolta fel a Huawei. Az óriáscég szerint az 5G technológia középtávú fejlesztései 5-10 éven belül akár 10 Gbps-os mobil szélessávú sebességet is biztosítanak majd – és ez utat nyit az ipari felhasználások új generációjának.
 
A kínai technológiai óriás az „5.5G” kifejezést használja a jövőbeli fejlesztések jellemzésére, amelyek áthidalják a szakadékot a mobiltechnológia jelenlegi generációja és a 2030-tól kereskedelmi forgalomba kerülő 6G hálózatok között.
 
A Huawei állítja: a fő sebességet a vezeték nélküli technológiák, például a MIMO (multiple input multiple output - több kimenet, több bemenet), a magasabb spektrumhatékonyság és a magasabb rendű moduláció, valamint egy szélesebb kapcsolódási ökoszisztéma részeként érik majd el, amely magába foglalja az üvegszálas, a passzív optikai hálózat (PON) és a Wi-Fi 7 fejlődését. Olvasd el: Elárulta a Huawei, hogyan képzeli el a 6G-t
 
A 10 Gbps-os 5.5G hálózatok jövőképét vázolta fel a Huawei
A 10 Gbps-os 5.5G hálózatok jövőképét vázolta fel a Huawei
 
Az 5.5G, kombinálva a mikroprocesszorok, a tárolás, a számítási felhő és az informatikai infrastruktúra egyéb területei terén elért fejlődéssel, intelligens, összekapcsolt és skálázott szolgáltatások új generációját nyitja meg a vállalkozások számára – azzal, hogy felszabadítja a meglévő, szűk technológiai keresztmetszeteket. 
 
Egy biztos: óriásiak a robotikában, az ipari alkalmazásokban és a masszív IoT (Internet of Things - A dolgok internete) telepítésekben rejlő lehetőségek.
 
„A digitalizáció térnyerésével az intelligens alkalmazások nagy léptékű kereskedelmi forgalomba kerülhetnek, a számítási erőforrások több felhőben helyezkedhetnek el – mondta David Wang, a Huawei ICT Infrastructure Management Board elnöke. - A vállalatoknak alacsonyabb költségek mellett, nagyobb agilitással és rugalmassággal kell kihasználniuk a több felhőből származó számítási teljesítményt.” Olvasd el: 
 
A Huawei az 5.5G fejlesztésének felgyorsítása érdekében azt szeretné, ha az iparág közös ütemtervet dolgozna ki olyan szabványügyi testületek keretein belül, mint a 3GPP és a Nemzetközi Távközlési Unió (ITU).
 
Ahogy az 5,5G korszak felé haladunk, minden iparági szereplőnek együtt kell működnie a szabványok érettebbé tételében és egy virágzó iparág kiművelésében – fogalmazott Wang.
 
Bár a Huawei számos küzdelmet vitt végig az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és más piacokon, továbbra is rendkívül befolyásos szereplő a telekommunikáció és az IT világában, különösen a hálózati technológia tekintetében. Olvasd el: Nem hátrál meg 6G-terveiben a Huawei - a chiptilalom ellenére sem
 
A vállalat abban bízik, hogy vezető pozíció kialakításával az efféle szabványosítás terén - a geopolitikai nehézségek ellenére - meg tudja őrizni ezt a befolyást.
 
Ez különösen fontos lesz a 6G esetében - a Huawei reméli, hogy 2030-ra piacra dobhatja első kompatibilis termékeit.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.