2022. 02. 24. - 11:10

Globális szakértőket vonna be a 6G-fejlesztésbe a Huawei

Globális szakértőket vonna be a 6G-fejlesztésbe a Huawei

A világ minden részéről hívna szakértőket Shanghai-ba a Huawei vezérigazgatója, hogy közösen vegyek részt a 6G fejlesztésében.

Ren Zhengfei, a Huawei vezérigazgatója globális szakértőket szeretne meghívni a vállalat sanghaji kampuszára, hogy vezető pozíciót szerezzenek a 6G-fejlesztés területén.
 
Egy vállalati értekezleten Ren kifejtette, hogy a sanghaji Qingpu campus „gyönyörű és alkalmas hely külföldiek számára”, s ha 700-800 tudós dolgozik itt, már nem érzik majd úgy, mintha egy másik országban lennének.
 
Kína már most is vezetőnek számít a 6G szabadalmak terén. A benyújtott és elemzett 38 ezer 6G-re vonatkozó szabadalom körülbelül 35 százaléka (vagyis 13 ezer) Kínából származott. Az Egyesült Államok végzett a második helyen a 6G-re vonatkozó szabadalmak 18 százalékával. Olvasd el: Kína vezeti a 6G-rohamot
 
Kína már most is vezetőnek számít a 6G szabadalmak terén
Kína már most is vezetőnek számít a 6G szabadalmak terén
 
 
„A 6G-vel kapcsolatos tanulmányunk célja óvintézkedések megtétele és a szabadalmi pozíció megszerzése – hangsúlyozta Ren. - Nem szabad megvárnunk, amíg a 6G valóban hasznossá válik, mivel akkor korlátoz majd bennünket a szabadalmak hiánya.”
 
A 6G formális szabványa csupán az évtized vége felé várható - ám a világhatalmak jó ideje versenyeznek, hogy egyetlen országnak se legyen túl nagy dominanciája a következő generációs mobilhálózat létrehozásában.
 
Noha az 5G vitathatatlanul legnagyobb előnye a jelentősen csökkentett késleltetés – amelyet szorosan követ a sebességnövekedés –, a 6G várhatóan először köti majd össze a földi, a műholdas és a mélytengeri hálózatokat, biztosítva a kapcsolatot a víz alattól egészen az űrig. 
 
A Huawei nemrég kisebb válságot élt meg az amerikai szankciók miatt, amelyek tönkretették a profitját. A társaság augusztusban 30 százalékos bevételcsökkenésről számolt be - 2021 első félévében az előző év azonos időszakához képest jóval kevesebb volt a bevételük. Olvasd el: Nem hátrál meg 6G-terveiben a Huawei
 
„Kitűztük a következő 5 évre stratégiai céljainkat. A túlélés a célunk, valamint hogy ezt fenntartható módon tegyük” – mondta akkor Eric Xu, a Huawei elnöke.
 
Ren Zhengfei elmondása szerint azt tervezi, amerikai kollégáival megegyező szintű fizetést és javadalmazást kínál annak érdekében, hogy bevonzza a globális tehetségeket.
 
„A vállalat a stratégiai túlélés és fejlődés kritikus időszakát éli - tehetséggel kell rendelkeznie a versenyben” – magyarázta döntését.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.