2021. 08. 18. - 10:00

A 6G az alapvető technológiák független vezérlését is jelenti

A 6G az alapvető technológiák független vezérlését is jelenti

Egyre gyorsul a globális iparág új generációs mobilkommunikációs – azaz 6G – kutatása. Kína is élen jár ebben, mely szerint a 6G határidő előtti telepítése az alapvető technológiák független vezérlését is elhozza.

Határozottan gyorsul a globális iparág új generációs mobilkommunikációs (6G) kutatási folyamata, melyben Kína is főszerepet játszik, különös tekintettel a távközlési szolgáltatókra.
 
Wang Guirong, a China Telecom Tudományos és Technológiai Innovációs Osztályának vezérigazgatója a közelmúltban kijelentette: a 6G határidő előtti telepítése az alapvető technológiák független vezérlését jelenti majd.
 
A China Telecom a 6G két aspektusára összpontosít elsősorban. Olvasd el: Kína már a 6G-re készül
 
Kína már 2019 óta foglalkozik 6G kutatással és fejlesztéssel
Kína már 2019 óta foglalkozik 6G kutatással és fejlesztéssel
 
A-listás részvényeit illetően közleményt adott ki - részvényenként 4,53 jüanban határozta meg a kibocsátási árukat. Ennek alapján a China Telecom által összegyűjtött pénzösszeg ezúttal 47,09 - 54,159 milliárd jüanra becsülhető.
 
Az A-részvénypiaci Initial Public Offering-en (IPO-n) - ami egy adott cég legelső nyilvános részvénykibocsátása – gyűjtött összeget a vállalat 5G ipari internetes építési projektekre, felhőhálózat-integrációs, új információs infrastrukturális projektekre, valamint tudományos és technológiai innovációs kutatási és fejlesztési projektekre fordítja.
 
Ezek között a tudományos és technológiai innovációs kutatás és fejlesztés olyan, élvonalbeli technológiák kutatását is magába foglalja, mint a 6G és a kvantuminformáció.
 
Wang Guirong elmondta, hogy a China Telecom már a 6G–re koncentrál, ez a folyamat pedig két aspektusból áll: az egyik az 5G fejlesztése. Ezen belül a felhőalapú technológia kiterjesztése a vezeték nélküli hozzáférési hálózatokra, a vertikális iparágak támogatása, a lefedettség és a kapacitásbővítés, valamint más technikai irányok, a mesterséges intelligencia (MI), digitális ikrek, az új technológiai területek, például a számítástechnikai tápellátás és a blokklánc.
 
Ahhoz, hogy a 6G kapcsán vezető szerepet tölthessenek be, a világ országai már versenyeznek az új generációs mobilkommunikáció bevezetésért.
 
Kína 2019 novemberében hozott létre egy nemzeti 6G technológia kutatási és fejlesztési promóciós munkacsoportot, valamint egy átfogó szakértői csoportot, hivatalosan elindítva a 6G kutatást és fejlesztést.
 
A China Telecom szerint a 6G-nek öt legfontosabb jellemzője van: mindenütt jelen lévő, okos, egyszerű, digitális, hiteles és extrém.
 
6G hálózati architektúra-elképzelésük egy mindenütt jelenlévő, hiperkonvergált hálózati architektúra kialakítása, mely „három réteg és három szektor” alapján alakítható ki. Ennek lényege, hogy az SDN (Software Defined Networking – a számítógép-hálózat működését szoftveres alapokra helyező) architektúrán alapuló hálózat három rétegre oszlik: ezek az infrastruktúra, a hálózati funkció és a hálózati operációs rendszer.
 
Ez a három réteg képviseli az intelligencia/bizalom és az adatintegráció képességeit.
 
A China Telecom által 2019-ben megkezdett 6G kutatás és fejlesztés iránya elsősorban a milliméteres hullám, mint fő frekvencia, illetve a teraherc, mint a frekvencia alatti 6G technológia.
 
Liu Guiqing, a China Telecom vezérigazgató-helyettese hivatalosan is javasolta a hálózat-megosztási koncepció beépítését a 6G szabványos elképzelésbe.
 
A China Telecom szerint az 5G a jelen és a 6G a jövő. A 6G a nagyhatalmak közötti stratégiai verseny egyik központi kérdésévé vált.
 
A 6G kutatás és fejlesztés előzetes bevezetése véleményük szerint elősegíti, hogy saját kezünkbe vegyük az alapvető technológiákat.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.