2021. 07. 31. - 08:00

Az iparnak fel kell érnie az adathalmazhoz - Valós 6G-előrejelzések szakemberektől

Az iparnak fel kell érnie az adathalmazhoz - Valós 6G-előrejelzések szakemberektől

Közkinccsé tette a Mobile Experts egyik népszerű betekintését, azaz insight-ját, mely ezúttal 6G hálózat forgalmát igyekszik megjósolni.

Kiadta egyik, népszerű szakértői betekintését a Mobile Experts csoport: az insight a 6G forgalom előrejelzett profiljait tartalmazza.
 
A jelentés egész pontosan arra a kérdésre ad választ, meddig folytatódhat a mobil-adatforgalom évi 40-50 százalékos növekedése - s bepillantást nyújt a 6G megvalósulásának lehetséges forgatókönyveibe.
 
Joe Madden vezető elemző rámutatott: látható, hogy az elkövetkező 15 évben minden szinten nő a felhasználók száma, ahogyan az egy felhasználóra jutó adatforgalom is.
 
A következő 15 évben minden szinten nő a felhasználók száma, ahogyan az egy felhasználóra jutó adatforgalom is
A következő 15 évben minden szinten nő a felhasználók száma, ahogyan az egy felhasználóra jutó adatforgalom is
 
A videók és más, adatgazdag formátumok számának emelkedése hatalmas keresletet generál a gyors, bőséges adatokra – a kérdés az, milyen gyorsakra és mennyire bőségesekre?
 
A jelentés igyekszik válaszokat adni és feltérképezni azt az adathalmazt, amelyhez az iparnak fel kell érnie a növekedés fenntartása érdekében – hangsúlyozta Madden.
 
Az új VR, azaz virtuális valóság és más multimédiás formátumok kialakulásával a Mobile Experts úgy látja, növekszik az adatintenzitás. Manapság semmi sem kényszeríti a fogyasztót arra, hogy csökkentse adatfogyasztását, így annak 100-szoros növekedési tényezője nemcsak ésszerű, hanem reális is.
 
„A vezetékes és mobil adatok keverése a következő 15 évben is megfigyelhető lesz a mobileszközökön, a technológia elérhetőségének és az emberi tényezők kombinációjának köszönhetően. Az emberek kényelmet akarnak; most, hogy a mobil szélessáv költségei elég közel kerültek a vezetékes szélessávéhoz, számos felhasználó nem érzékeli a költségkülönbséget és a lemond a vezetékes kapcsolatról, a csak mobilos stratégia javára” – fogalmazott Joe Madden. Olvasd el ezt is: 6G-vel a távközlés gazdaságossága jelentősen megváltozna
 
Ezen új jelentés egyik kulcskérdése a beltéri adathasználat növekedése, valamint a mobilhálózatok képessége arra, hogy kültéri infrastruktúrából nagymértékű kapacitással szolgálhassanak.
 
A 6G esetében milliméterhullámú és Terahertz (THz) hálózatok várhatók, de a beltérbe történő behatolás alapvető kérdése üzleti modell jellegű problémát okozhat a beltéri infrastruktúra kiépítése kapcsán.
 
A jelentés értékeli a beltéri adat-szintet, a kognitív rádió (CR) technikák használatát a megosztott alacsony sávú spektrum kihasználásához, de az mm-hullám és a THz spektrum alkalmazhatóságát is.
 
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.