2022. 05. 19. - 10:50

A fenntarthatóságot helyezi előtérbe a 6G terén a mobilipar

A fenntarthatóságot helyezi előtérbe a 6G terén a mobilipar

Kulcsfontosságú elvárásnak tartják az alacsonyabb energiafogyasztást és a hálózati rugalmasságot a következő generációs technológiával szemben az austini Samsung 6G Fórum szakemberei.

A 6G-fejlesztéssel kapcsolatos hasznos tapasztalatokat, információkat és javaslatokat osztották meg egymással a szakértők május 13-án, az austini Texasi Egyetemen megrendezett Samsung 6G Fórumon.
 
Ennek keretében nemcsak a jobb teljesítmény eléréséről esett szó. Olvasd el: Nehéz jobb teljesítményt elérni a 6G számos területén?
 
A 6G RAN munkamenet résztvevői kulcsfontosságú tényezőként emelték ki az alacsonyabb energiafogyasztást és a hálózati rugalmasságot, miközben az iparág dolgozik a szabványokon és elvárásokat támaszt a következő generációs technológiával, vagyis a 6G-vel szemben.
 
A mobilhálózatok fenntarthatóságának javítása a 6G legfontosabb napirendje, s jelentős erőforrásokat fektettek be az energiafogyasztás csökkentésére – jegyezte meg Takehiro Nakamura, az NTT Docomo alelnöke. Olvasd el: A Samsung szerint az MMWave szolgáltatást kell bővíteni
 
A fenntarthatóságot helyezi előtérbe a 6G terén a mobilipar
A fenntarthatóságot helyezi előtérbe a 6G terén a mobilipar
 
Kiemelte a földrajzi lefedettség bővítésére irányuló erőfeszítéseket, amiről az 5G esetében nem sikerült teljes körűen gondoskodni – fontos pótolni a távoli területek, a tenger és az égbolt hiányosságait.
 
Jeffrey Andrews, az austini Texasi Egyetem professzora elmondta: arra számít, hogy a 6G tartalmazzon néhány rendszert egy rendszeren belül, különböző működési módokkal. „Ez az 5G-vel már megvan, de a 6G sokkal messzebbre megy” – jegyezte meg.
 
A jövőbeli hálózat az alapértelmezés szerint a legalacsonyabb energiafelhasználású üzemmódban működik majd és képes lesz váltani, a szélesebb lefedettség vagy a nagy sávszélességű alkalmazások támogatása érdekében. Olvasd el: A 6G-kutatás előremozdításáért egyezett meg a Samsung és a Keysight
 
Az iparágnak prioritást kell adnia a jövőbeli hálózat számára javasolt számos elemnek – mondta Andrews.
 
Charlie Zhang, a Samsung Research America alelnöke kifejtette, hogy ugyanakkor az iparág nem feltétlenül várja el a csúcsarányok és a késleltetési követelmények egyidejű elérését. „Ha áttérünk a 6G-re, ez meg fog változni” – mondta.
 
A digitális ikrek és hologramok megjelenésével a 6G várhatóan mindkettőt biztosítja majd.
 
A fogyasztói és vállalati AR (azaz kibővített valóság) és VR (virtuális valóság) alkalmazások számának növekedése elosztottabb számítástechnikát igényel és arra számít, hogy a hálózat szélén kicserélt információ mennyisége sokkal nagyobb lesz, mint a jelenlegi előrejelzések – jegyezte meg John Smee a Qualcomm SVP-től.
 
Smee megjegyezte: a váltás a 6G korszakban megnövekedett keresletet támaszt majd a mobilkapcsolatok jövője iránt.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.