2022. 03. 29. - 11:05

Amerika veszélyesnek tartja a vezető kínai telekommunikációs cégeket?

Amerika veszélyesnek tartja a vezető kínai telekommunikációs cégeket?

Felvette a két legnagyobb kínai telekommunikációs céget az Egyesült Államok Szövetségi Kommunikációs Bizottsága (FCC) azon kommunikációs berendezések és szolgáltatások listájára, amelyek veszélyt jelentenek Amerika nemzetbiztonságára.

Komoly lépést tett az Egyesült Államok Szövetségi Kommunikációs Bizottsága (FCC). Március 25-én felvette a China Telecomot és a China Mobile-t azon „kommunikációs berendezések és szolgáltatások listájára, amelyek veszélyt jelentenek Amerika nemzetbiztonságára” nézve – tudatta a Financial Associated Press.
 
A lista első három helyére került az AO Kaspersky Lab, a China Mobile és a China Telecom. Olvasd el: Chine Mobile: A 6G-nek tudományos áttörésekre van szüksége
 
Jelenleg összesen 8 cég szerepel a listán. A három vállalat mellett a Huawei, a ZTE, a Hytera, a Hikvision és a Dahua is jelen van. Utóbbi cégeket tavaly márciusban jegyezték be.
 
A Financial Associated Press szerint az FCC 2019-es törvénye azért jött létre, hogy az Egyesült Államok kommunikációs hálózatának biztonságát védje. Olvasd el: Globális szakértőket vonna be a 6G fejlesztésébe a Huawei
 
A China Mobile is az FCC listájának élére került
A China Mobile is az FCC listájának élére került
 
A kommunikációs bizottság azt állítja, hogy a listán szereplő összes cég komoly biztonsági fenyegetést jelent az Egyesült Államokra nézve.
 
Tavaly júniusban az FCC megszavazta, hogy betiltsák a listán szereplő cégek berendezéseinek használatát az amerikai távközlési hálózatokon. 2021 októberében az Egyesült Államok szenátusa arra kérte az FCC-t, ne adjon ki új berendezési engedélyeket a listán már szereplő vállalatoknak.
 
Eközben a Keysight cég megkapta az első Spectrum Horizon Experiment License engedélyt az Egyesült Államok Szövetségi Kommunikációs Bizottságától, mellyel 6G technológiát fejleszthet a terahertz alatti (azaz sub-terahertz) sávban, vagyis 95 GHz felett. A licenc több teret nyit a cég számára. Olvasd el: Engedélyt kapott a Keysight a 6G technológia fejlesztésére
 
Az eeNews jelentése szerint a Keysight jelenleg az első vállalat, amely megszerezte a 246 GHz és 275,5 GHz feletti FCC-engedélyt.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.