2022. 06. 08. - 11:20

Eltörli az okostelefonokat a 6G?

Eltörli az okostelefonokat a 6G?

Az okostelefonok népszerűsége és az irántuk tanúsított kereslet 2030-ra valószínűleg csökkenni fog – jelentette ki a közelmúltban a Nokia vezérigazgatója, Pekka Lundmark.

Ha belegondolunk a szokásainkba napjainkban, be kell látnunk, hogy időnk nagyrészét töltjük okostelefonunk használatával – legyen szó munkáról vagy szórakozásról.
 
Nem lesz azonban ez így 2030-ban – állítja Pekka Lundmark, a Nokia vezérigazgatója. A szakember nemrégiben kijelentette, hogy az okostelefonok iránti kereslet és egyáltalában ezen eszközök népszerűsége 2030-ra valószínűleg mérsékelődni fog.
 
Nem ez volt egyébként az első eset, hogy Lundmark megjegyzéseket tett az okostelefonokról és arról, milyen hatással vannak az emberek életére. Korábban azt is mondta, hogy a 6G mobilhálózatok 2030-ra már könnyedén elérhetőek lesznek. Olvasd el: A Nokia szerint a jövőben nem az okostelefon lesz a leggyakoribb interfész
 
Eltörli az okostelefonokat a 6G?
Eltörli az okostelefonokat a 6G?
 
Állítása szerint a 6G mobilhálózatok bevezetése végül csökkenti majd az okostelefonok iránti keresletet a világon - felváltják őket intelligensebb eszközök, például a hordhatók vagy éppen a mikrochipek.
 
A Nokia vezérigazgatója most újra kiemelte, úgy véli: a 6G bevezetése forradalmasítja a technológiát, s végül az okostelefonok jelentőségét is eltörli.
 
Noha napjainkban Lundmark kijelentése talán abszurdnak és hihetetlennek hangzik, van lehetőség arra, hogy 2030-ra a helyzet valóban megváltozzon. Olvasd el: A 6G egyesíti majd a fizikai és a digitális világot
 
Jelenleg még az 5G mobilhálózatokon folyik a munka, azzal a céllal, hogy azok az iparágban általánosabbá váljanak. Nem kevés időt vesz igénybe azonban a 6G mobilhálózatok közelgő bevezetése, hogy a jövőben hatékonyak lehessenek.
 
A 6G jövőbeli lehetőségei mindenesetre igen impozánsak. A mobilhálózat várhatóan jobb és nagyobb számítási teljesítményt kínál, így az sokkal gyorsabb lesz és kevésbé hektikus.
 
Egyes adatelemzők szerint a 6G-spektrum várhatóan 1000-szer gyorsabb adatsebességet kínál, mint amit a jelenlegi hálózatok nyújtani tudnak.
 
Kérdés azonban, vajon ez elég lesz ahhoz, hogy egy évtizeddel később eltörölje az okostelefonok iránti igényt és keresletet?  Érdemes lesz odafigyelni a történésekre.
 
 
L.A.

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.