2022. 05. 30. - 13:10

6G – A Nokia szerint a jövőben nem az okostelefon lesz a leggyakoribb interfész

6G – A Nokia szerint a jövőben nem az okostelefon lesz a leggyakoribb interfész

A 6G hálózatok 2030-ra megjelenhetnek a piacon – vélekedik a Nokia. A vállalat azonban hozzáteszi, hogy a továbbiakban nem az okostelefon lesz a legsűrűbben használt interfész.

A 6G hálózatokról és a piac jövőjéről beszélt az egyik vezető kommunikációs vállalatnak számító Nokia vezetője.
 
Noha az 5G hálózatok minden országban még nem állnak rendelkezésre, a vállalatok már aktívan fejlesztik a következő generációs hálózatokhoz, vagyis a 6G-hez szükséges technológiákat.
 
A Nokia úgy véli, hogy a 6G hálózatok 2030-ra megjelenhetnek a piacon.
 
A vonatkozó technológiák és szabványok tanúsítása 2025-ben megkezdődhet - hosszú időnek kell azonban eltelnie, amíg az iparág teljesen készen áll az átállásra. Olvasd el: Billió dolláros lehetőség a 6G a mobilipar számára
 
A Nokia szerint a jövőben nem az okostelefon lesz a leggyakoribb interfész
A Nokia szerint a jövőben nem az okostelefon lesz a leggyakoribb interfész
 
Minderről Pekka Lundmark, a Nokia elnök-vezérigazgatója beszélt, aki az okostelefonok jövőjét illetően is meglepő kijelentést tett.
 
Mint mondta, a továbbiakban nem az okostelefon lesz a leggyakoribb interfész. Lundmark szerint 2030-ra már nem azt a szerepet fogják betölteni, amit ma. Legalábbis, ha a jelenlegi formájukat nézzük. Olvasd el: A 6G-infrastruktúra teheti lehetővé a következő ipari forradalmat
 
Biztosan nem a napjainkban ismert okostelefon lesz a legelterjedtebb felület – szögezte le az elnök-vezérigazgató. Ennél többet nem fejtett ki a témáról, de megemlítette a metaverzumok és a virtuális valóság fejlődését, ami szorosabban kapcsolódik majd a való világhoz, mint eddig valaha.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.