2022. 04. 14. - 11:35

Ez az 5 áttörés kell, hogy a 6G beváltsa a reményeket

Ez az 5 áttörés kell, hogy a 6G beváltsa a reményeket

Bár az 5G bevezetése javában tart szerte a világon, cseppet sem korai a 6G-re készülni. Ahhoz azonban, hogy a hozzá fűzött ígéreteket beválthassa, öt kulcsfontosságú áttörés szükséges.

Sokan gondolják, hogy korai még a 6G jelenlétével foglalkozni, hiszen az 5G is éppcsak elterjedőben van a világon.
 
A célok azonban meglehetősen ambíciózusak, s egyre több óriáscég foglalkozik azokkal a technológiai, szabályozási, földrajzi és oktatási kihívásokkal, amelyekre szükség lesz ahhoz, hogy a mindenütt jelen lévő 6G valóban megvalósuljon.
 
Cikkünk első részében erről esett szó.
 
Van azonban 5 alapvető áttörés - a 6G ígéretének beváltásához ezekre kell fókuszálniuk a vállalkozásoknak, a kormányoknak és az innovátoroknak.
 
1.A zökkenőmentes hálózatok újragondolása műszaki innovációval: annak ellenére, hogy az 5G globális szabvány, továbbra is megfoghatatlan valamennyi vezeték nélküli hálózat (a Bluetooth-tól az 5G-ig), és vezetékes hálózat (LAN-tól WAN-ig), valamint a még a nem földi hálózatok zökkenőmentes integrációja.
 
A 6G új generációs rádiótechnológiákat igényel, amelyek lehetővé teszik e rendszerek zökkenőmentes alkalmazását, illetve a helytől és az igényektől függő rugalmasságot. Olvasd el: Nagyobb globális együttműködést sürget a 6G
 
Több áttörés szükséges, hogy a 6G beváltsa a hozzá fűzött reményeket
Több áttörés szükséges, hogy a 6G beváltsa a hozzá fűzött reményeket
 
S bár a mesterséges intelligencia már ma is számos ipari alkalmazásban használatos, fontos, hogy az MI-t a 6G hálózati architektúra szerves részévé tegyük, hogy dinamikusan optimalizálhassuk az összetett 6G hálózatok teljesítményét, hatékonyságát és rugalmasságát.
 
Végül, ugyancsak kritikus fontosságú a dolgok internete (IoT), a továbbfejlesztett mobil szélessáv és az ultramegbízható kommunikáció terén folytatott folyamatos innováció a 6G alapjainak megteremtésében.
 
2.Globális iparági szabványok létrehozása: egyetlen, minden iparágra és földrajzi területkre vonatkozó globális szabvány biztosítja a következetességet és a méretgazdaságosságot a 6G bevezetése során. A konkrétumokhoz valóban túl korán van, de a 6G fejlődésének és forradalmának kereteit szükséges meghatározni.
 
A szakértők hangsúlyozzák: össze kell fogni, hogy közös projektek, kísérletek és demonstrációk révén értékeljük és fejlesszük az 5G szabványokat és előrejelezzük a 6G igényeit.
 
Az olyan innovatív kezdeményezések, mint például a 6G zászlóshajó program - egy globális kutatási és közös létrehozási ökoszisztéma az 5G átvételéhez és a 6G innovációhoz -, már sikeresen egybegyűjti az iparágban érdekelt felek közösségét, hogy a 6G-hez szükséges alapvető technológiákat fejleszthessék.
 
Ezen nemzetközi együttműködések segítenek minimalizálni a geopolitikai feszültségeket, amelyek egymással versengő szabványokhoz és technológiákhoz vezetnek - biztosítva, hogy a 6G mindenki számára elérhető legyen.
 
A cikket folytatjuk.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.