2022. 07. 11. - 12:00

Fejlett 5G és 6G a célja a Nokia és az LG összefogásának

Fejlett 5G és 6G a célja a Nokia és az LG összefogásának

Egyetértési nyilatkozatot írt alá az LG Uplus és a Nokia MoU – eszerint együttműködnek a fejlett 5G, majd pedig a 6G kialakításában.

Egyetértési nyilatkozatot írt alá a fejlett 5G (5G Advanced) és a 6G területén történő együttműködésről az LG Uplus és a Nokia MoU.
 
Az együttműködés a hálózati struktúrák, a sávszélességek és a szolgáltatási zónák bővítésével kapcsolatos kutatások terén teljesedik majd ki.
 
Az LG Uplus Dél-Korea harmadik legnagyobb mobilszolgáltatója. Most azért kötött próbaszerződést a finn Nokiával, hogy együttműködjön a következő generációs vezeték nélküli szabványok kutatási és fejlesztési (K+F) projektjeiben – írta meg a koreai sajtó.
 
Az LG Uplus tájékoztatása szerint 2022 július elején írták alá az egyetértési megállapodást az 5G Advanced területein folytatott kutatás-fejlesztési együttműködésről – ez a jelenlegi 5G vezeték nélküli technológia továbbfejlesztett specifikációja, valamint a jelenleg fejlesztés alatt álló 6G szabvány. Olvasd el: Idén felgyorsul a 6G fejlesztés folyamata?
 
Fejlett 5G és 6G a célja a Nokia és az LG összefogásának
Fejlett 5G és 6G a célja a Nokia és az LG összefogásának
 
Az LG Uplus és a Nokia konkrétan a hálózati struktúrák, sávszélességek és szolgáltatási zónák bővítésével kapcsolatos kutatások terén szeretne együttműködni.
 
A társaságok emellett tervezik az Open RAN (O-RAN - a nyílt szabványokra épülő megoldások) kutatását is, valamint energiagyűjtési technológia kifejlesztését, mellyel a vezeték nélküli szenzorhálózatok stabil, hosszú távú tápellátását biztosítják majd. Mellette új generációs antennatechnológiát építik, a még nem szabványos 6G kommunikációs rendszerek számára.
 
„Az ügyfelek igényeit kielégítő szolgáltatásminőség elérése érdekében szükség van az 5G hálózat korszerűsítésére, miközben alaposan felkészülünk a 6G hálózatokra is” – mondta eé Kwon Jun-hyuk, az LG Uplus hálózati egységének vezetője.
 
„A két vállalat közötti technológiai együttműködés a 4G és az 5G hálózati technológiák terén az 5G Advanced és a 6G terén bővül majd tovább – jegyezte meg Ahn Tae-ho, a Nokia Korea vezetője. - Arra számítunk, hogy az együttműködés segít a jövő vezeték nélküli hálózati technológiájának tesztelésében és fejlesztésében, s végül felgyorsítja a szolgáltatás kereskedelmi forgalomba hozatalát.” Olvasd el: A Nokia szerint a jövőben nem az okostelefon lesz a leggyakoribb interfész
 
A koreai kormány 2022 januárjában jelentette be, hogy közösen dolgozik a helyi szolgáltatókkal és technológiai cégekkel, az SK Telecommal, a KT-vel, az LG Uplusszal, a Samsung Electronics-szal és az LG Electronics-szal a következő generációs hálózatfejlesztési stratégiákon.
 
A kormány és a vállalatok együttműködési tevékenységet folytatnának az 5G gerinchálózat és a még nem szabványosított jövőbeli 6G hálózatok, a tárgyak internete (IoT) és a műholdas kommunikáció fejlesztése és innovációja érdekében.
 
A Samsung Electronics a közelmúltban azt is bejelentette: együttműködik a Koreai Egyetemmel egy olyan részleg létrehozásáért, amely a következő generációs technológiák, például a 6G kutatásával és fejlesztésével foglalkozik.
 
Az LG 2019-ben hívta életre az LG-KAIST 6G Kutatóközpontot, a Koreai Fejlett Tudományos és Technológiai Intézettel (KAIST) közösen.
 
Az LG és a KAIST korábban az amerikai Keysight Technologies teszt- és mérőcéggel működött együtt, hogy kutatásokat végezzenek a jövő 6G technológiáiról.
 
A megállapodás értelmében a három partner közösen dolgozik a terahertz-frekvenciákkal kapcsolatos technológiák fejlesztésén, melyek széles körben a 6G-kommunikáció kulcsfrekvenciájának számítanak, de még nem szabványosították őket. A partnerek célja, hogy 2024-ig befejezzék a 6G kutatást.
 
Az LG előrejelzése szerint a 6G várhatóan 2029-ben kerül kereskedelmi forgalomba.
 
A jövőbeli 6G-technológiák gyorsabb adatsebességet, alacsonyabb késleltetést és nagyobb megbízhatóságot biztosítanak majd az 5G-nél, s képesek lesznek az Ambient Internet of Everything (AIoE) koncepciójának megvalósítására, ami azt jelenti, hogy továbbfejlesztett kapcsolódási élményt nyújtanak.
 
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.