2022. 08. 26. - 10:45

Holografikus és multiszenzoros kommunikáció – a 6G valósága

Holografikus és multiszenzoros kommunikáció – a 6G valósága

A várakozások szerint a 6G már 2030-ban megérkezhet. Ez a hálózat kibővíti az alapvető távközlési szolgáltatásokat, s olyan, teljesen új élményeket támogat, mint az immerzív kevert valóság, valamint a holografikus és multiszenzoros kommunikáció.

Bár sok ország számára még az 5G hálózat is újnak számít, nincs már messze a 6G sem – a szakértők várakozásai szerint 2030-ban elindulhat.
 
A 6G számos újdonsággal érkezik majd: ez a hálózat kibővíti az alapvető távközlési szolgáltatásokat, hogy támogassa az olyan, teljesen új élményeket, mint az immerzív kevert valóság, valamint a holografikus és multiszenzoros kommunikáció.
 
A Vivo technológiai vállalat friss tanulmányt készített, melynek címe Szabad összekapcsolt fizikai és digitális integrált világ építése: 6G szolgáltatások, képességek és lehetővé tevő technológiák. A fent említett hipotézist tárja fel, illetve részletezi, mi várható pontosan. Olvasd el: A 6G hologramokat és "hatodik érzéket" biztosít az embereknek
 
Holografikus és multiszenzoros kommunikáció – a 6G valósága
Holografikus és multiszenzoros kommunikáció – a 6G valósága
 
Új digitális dimenzió
 
A 6G új és szuper kommunikációs, információs és konvergens számítástechnikai szolgáltatásokat nyújt majd.
 
Az integrált 6G hálózat nem csupán az embereket köti majd össze jobban egymással, hanem összeköti őket a gépekkel is. A gépeket pedig a gépekkel fűzi össze, segítve egy új digitális világ megteremtését - 2030-ra várhatóan több százmilliárd eszköz lesz csatlakoztatva. Olvasd el: Lendületet kaphatnak az okosváros projektek és az elsősegély-nyújtók a 6G-vel
 
Mindez várhatóan hatással lesz a lakosság mindennapi életére, az élelmiszer, a lakhatás, a ruházat és a közlekedés révén, valamint az egészségügy és a környezetvédelem területén. 
 
A 6G mobil adatkapcsolati szolgáltatások többek között a kapacitás, az adatátviteli sebesség, a késleltetési idő és a megbízhatóság tekintetében javulnak majd tovább.
 
A mindenütt jelenlévő kapcsolat technológiája
 
Az új 6G szolgáltatások támogatásához új hálózati funkciókra lesz szükség.
 
Mivel a 6G konvergálja majd a mobilhálózatokat és a számítástechnikát, a tartományok közötti adatok és a natív mesterséges intelligencia (MI) hálózatok interakciójához teljesen új rendszerarchitektúra-tervezés kell majd.
 
Az érzékelők és kommunikációs eszközök integrálásával új lehetőség nyílik meg a vezeték nélküli hálózatokban: a 6G mesterséges intelligencia javítaná a hálózati és légi interfész hatékonyságát, növelné a rendszer rugalmasságát és csökkentené a költségeket.
 
A végpontok közötti keresztirányú adatsík bevezetése elengedhetetlen az intelligens és alapvető információs szolgáltatások támogatásához. Az alacsony fogyasztású kommunikáció mérsékeli a terminálhoz való hozzáférés akadályoztatását, s valóban mindenütt elérhető kapcsolatot tesz lehetővé.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.