2022. 08. 17. - 11:00

Huawei: A 6G nem egyszerű 5G-frissítés, hanem nagy ugrás előre

Huawei: A 6G nem egyszerű 5G-frissítés, hanem nagy ugrás előre

Az 5G és 6G frissítési hálózati technológiák előnyeit vitatták meg a jelenlevők a Harbinban megrendezett 5G világkonferencián – ezeket a Huawei és fejlesztői igyekeznek elérni.

A 6G nem csupán az 5G frissítése, hanem egy nagy ugrás előre – hangzott el az 5G világkonferencián, melyet a kínai Harbin városában rendeztek meg. Az eseményen főként az 5G és 6G frissítési hálózati technológiák előnyeit vitatták meg a szakértők, amelyeket a Huawei és fejlesztői próbálnak szerte a világon megvalósítani.
 
A 6G mechanizmus több rétegből álló spektrum. Alacsony frekvenciájú sávot használ az egyszerű lefedettségi csatornához, s közepes frekvenciát a közepes hálózathoz. A nagyfrekvenciás sáv végső soron a hálózat adta élményt növeli.
 
A Huawei a konferencián kitért arra, hogy a 6G hálózati mechanizmus nagy áldás lesz a felhasználók számára. A 6G innováció nem frissítés, több annál – jelentette ki Wang Jun, a Huawei vezeték nélküli hálózati termékcsalád elnöke és a 6G technológia vezető tudósa. Olvasd el: Elárulta a Huawei, hogyan képzeli el a 6G-t
 
A 6G nem csupán az 5G frissítése, hanem egy nagy ugrás előre
A 6G nem csupán az 5G frissítése, hanem egy nagy ugrás előre
 
„A 6G nem az 5G egyszerű frissítése, sokkal inkább egy ugrásszerű fejlesztés. Ez az egyetlen módja a digitális gazdaság egységes globális infrastruktúrájának. A Huawei a világszerte egységes szabványok előmozdítása terén továbbra is együttműködik partnereivel, s a jövőben is folyamatosan új alkotásokat hoz a felhasználók jóléte érdekében” – mondta Jun.
 
Amellett, hogy bemutatta a cég digitalizációs szándékát, az elnök ismertette a 6G technológia kulcsfontosságú irányait is.
 
Ennek megfelelően a 6G hálózat átalakítása hat műszaki irányt ölel fel. Ilyen például a natív intelligencia, az extrém kapcsolat, a hálózat észlelése, a csillag-föld fúzió, a natív megbízhatóság és a szén-dioxid-semlegesség. Olvasd el: Nem hátrál meg 6G-terveiben a Huawei
 
A vállalat az emberi kapcsolatok, az internetes dolgok és egyebek erősítését igyekszik elérni a 6G-vel. Más szóval, a Huawei okos és intelligens forgatókönyvre számít azt illetően, mivel segíthetik a felhasználókat az elkövetkező időszakban.
 
A 6G helyes meghatározása az intelligencia és az észlelési lehetőségek növelése az 5G néhány fő forgatókönyvének frissítése alapján – véli a Huawei.
 
A 6G technológia a következő alkalmazásokkal rendelkezik, amelyek segítenek a hálózati műveletek felgyorsításában, az alábbiak a tipikus alkalmazási forgatókönyvek.
 
-Elosztott hálózati gépi tanulás és csatlakoztatott mesterséges intelligencia
-Érzékelés, lokalizáció és képalkotás
 
-Emberközpontú, magával ragadó kommunikáció
-Okos város és "okos élet"
-A teljes funkcionalitású Ipar 4.0 fejlődése
-A mobilszolgáltatások globális lefedettsége.
 
Információk szerint a 6G technológia várhatóan 2030-ra érkezik meg, ám ebben a tekintetben az értesülések folyamatosan frissülhetnek.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.