2022. 09. 26. - 11:45

Megvalósult az első 6G-labor Szingapúrban

Megvalósult az első 6G-labor Szingapúrban

Délkelet-Ázsia első fizikai 6G laboratóriumaként jött létre a Future Communications Connectivity Lab - az Infocomm Media Development Authority és a Szingapúri Műszaki és Tervezői Egyetem összefogásával.

Megvalósult az első igazi 6G-labor Szingapúrban: az Infocomm Media Development Authority (IMDA), együttműködve a Szingapúri Műszaki és Tervezői Egyetemmel (SUTD) létrehozta a Future Communications Connectivity Lab-ot, amely állításuk szerint az első fizikai 6G laboratórium Délkelet-Ázsiában.
 
A laboratórium egyesíteni fogja a 6G kutatás-fejlesztést a SUTD mesterséges intelligencia megacenterével, célja Szingapúr jövőbeli kommunikációs és kapcsolódási képességeinek, valamint tehetségének fejlesztése – jelentette be az IMDA.
 
Lew Chuen Hong, az IMDA vezetője megjegyezte, hogy az innovációk ma nem lehetségesek folyamatos befektetés nélkül. Olvasd el: Betársul a 6G technológiai versenybe Vietnám, India és Szingapúr
 
Megvalósult az első 6G-labor Szingapúrban
Megvalósult az első 6G-labor Szingapúrban
 
„Mindez azon erőfeszítésünk kezdete, hogy kiaknázzuk a jövő kommunikációs technológiájának ígéretét és a kiválóság globális csomópontjává váljunk” - mondta. Olvasd el: 6G szélessávú technológiába fektet Szingapúr
 
A laboratórium Szingapúri 49,7 millió dolláros Future Communications Research & Development Programjának része, melynek a SUTD ad otthont és amelyet a Nemzeti Kutatási Alapítvány támogat. 
 
Chong Tow Chong, a SUTD elnöke kijelentette: öröm az IMDA partnerének lenni, így az ipar kutatási és oktatási intézményeit a tehetségek fejlesztésére ösztökélik Szingapúr vezeték nélküli kommunikációs ökoszisztémájában.
 
A tesztrendszer a 3GPP és a nyílt RAN szabványokat követi majd, hogy „könnyű értékelést biztosítson a kutatási eredményekről” – jelentette ki az IMDA.
 
Szingapúr egyébként már partneri kapcsolatokat épített ki olyan intézményekkel, mint a finnországi 6G Zászlóshajó és a Koreai Kommunikációs és Információtudományi Intézet.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.