2022. 07. 29. - 11:00

Oroszország kihagyná az 5G-t – saját 6G-t fejlesztene

Oroszország kihagyná az 5G-t – saját 6G-t fejlesztene

Külön nézetet alakított ki Oroszország arról, hogyan kell technológiát fejleszteni az országban. Kihagynák az 5G-t és saját 6G-hálózatot fejlesztenének.

Oroszországnak megvan a saját elképzelése arról, miként kell technológiát fejleszteni az országban. Bár ezen megközelítések furcsán hangozhatnak, működhetnek.
 
Úgy döntöttek például, hogy megkerülik az 5G szakaszt és közvetlenül fejlesztenek 6G hálózatot -  2025-re a Skolkovo Institute of Science and Technology tudományos és technológiai intézet, illetve az Institute of Radio Manufacturing Science intézet több mint 30 milliárd rubelt (501 millió dollárt) kaphat az új 6G kommunikációs szabvány kutatására.
 
Dmitrij Csernisenko orosz miniszterelnök-helyettes felszólította az érintett minisztériumokat: biztosítsanak augusztus 1-ig további forrásokat a 6G kommunikáció területén végzett kutatásra és fejlesztésre. Olvasd el: Robotnő osztja az erkölcsi bizonyítványokat Szibériában
 
Oroszország kihagyná az 5G-t – saját 6G-t fejlesztene
Oroszország kihagyná az 5G-t – saját 6G-t fejlesztene
 
A projekt magába foglalja az eszközfejlesztést a prototípustól a gyártásig, az alkatrészek alapvető kérdéseit, valamint az új hálózatok szabályozási kereteinek és elektromágneses biztonsági tanulmányainak kidolgozását.
 
A projekt részeként a két említett intézet az ötödik generációs mobilkommunikációs hálózatok (5G) fejlesztési ütemtervének felülvizsgálatát javasolta. A dokumentumot a Rostec fogalmazta meg és még 2020 novemberében hagyta jóvá - megvalósítása 208,15 milliárd rubel (3,51 milliárd dollár) volt. Olvasd el: Kutatóállomások a Holdon - kínai-orosz együttműködéssel
 
A tervek szakértők szerint meglehetősen furcsán hangoznak, mivel Oroszország még a teljes LTE-lefedettséget sem érte el – ennek ellenére saját 6G hálózatot fejleszt. 
 
Hasonlóan gondolkodik egy helyi szolgáltató, a VimpelCom is. Mint mondták: mielőtt még beszélnénk a 6G-ről, az LTE frekvenciasávok fokozatos bővítésére kell összpontosítani. Szkeptikusak tehát a 6G kilátásaival kapcsolatban.
 
Néhány vállalat ugyanakkor tud tanácsot adni vagy segítséget nyújtani a 6G hálózatok fejlesztésében.
 
Legtöbbjük nyugati országokból érkezik. Kiemelendő azonban a Huawei és más kínai vállalatok is, amelyek már régóta dolgoznak a megfelelő technológiákon.
 
Orosz elemzők úgy vélik, a 6G irányát szükséges tanulmányozni. Mielőtt azonban nagy költségvetést különítenének el erre, fontos meghatározni, hogy Oroszország mely országokkal és berendezésgyártókkal működik majd együtt a műszaki szabványok és frekvenciák tekintetében.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.