2022. 03. 16. - 10:00

Kutatóállomások a Holdon – kínai-orosz együttműködéssel

Kutatóállomások a Holdon – kínai-orosz együttműködéssel

Meghökkentő gyorsasággal halad az űrkutatás terén Kína. A legújabb hírek szerint pedig az abban élen járó Oroszországgal működik együtt egy tudományos holdállomás fejlesztésén.

Összefogott az űrkutatás terén jelenleg a leggyorsabb fejlődést produkáló Kína és Oroszország. Március közepén megegyezés született egy nemzetközi, tudományos holdállomás együttes fejlesztéséről – tudatta roscosmos.ru.
 
A közösen létrehozott állomás kísérleti kutatási komplexum lenne a Hold felszínén, illetve pályáján. Olvasd el: Öt mikrorobot indul a Holdra
 
Közös kutatóállomást hozna létre a Holdon Kína és Oroszország
Közös kutatóállomást hozna létre a Holdon Kína és Oroszország
 
Többcélú és multidiszciplináris munkára tervezik, melyek keretében vizsgálnák és megfigyelnék a Holdat, tanulmányozva felhasználásának lehetőségeit is – például azt is, mekkora esély van arra, hogy ember élhessen rajta. Olvasd el: Oxigénfejlesztő géppel élhet ember a Holdon?
 
Kína és Oroszország első lépésben kidolgozza az állomás létrehozásának ütemtervét, majd a következő körben közös adatközpontot állítanának fel a mélyűr és a Hold feltárása céljából.
 
Ennek keretében egyébként együttműködne egymással a kínai Chang’e-7 és a Luna 27 misszió, amelyek a Hold déli sarkának kutatását tűzték ki célul.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.