2022. 09. 01. - 11:00

Rákapcsol India – Az 5G már a küszöbön áll, nincs messze a 6G

Rákapcsol India – Az 5G már a küszöbön áll, nincs messze a 6G

Várakozásai szerint az évtized végére országszerte bevezetik a 6G-t Indiában – hangsúlyozta ismét egy konferencián Narendra Modi miniszterelnök.

Nem hagyott kétséget az indiai kormányfő afelől, hogy a 6G bevezetését nagyon is komolyan gondolják 2030-ig.
 
Narendra Modi a 2022-es, Újdelhiben megrendezett Smart India Hackathon Grand Finale-jén adott beszédében kiemelte: várakozásai szerint az évtized végére országszerte bevezetik az új mobilkommunikációs technológiát.
 
A miniszterelnök kitért arra is: a központi kormányzat a 2030-ig kiépítendő 6G adatszolgáltatások infrastruktúrájának megvalósításán dolgozik. Az 5G spektrum legutóbbi aukciója már 2022 augusztusában lezárult. Olvasd el: Gyorsan bevezetné India az 5G-t
 
Rákapcsol India – Az 5G már a küszöbön áll, nincs messze a 6G
Rákapcsol India – Az 5G már a küszöbön áll, nincs messze a 6G
 
Az egybegyűltekhez szólva – videókonferencia keretében – Modi az indiai fiatalok különféle technológiai igényeiről és lehetőségeiről is szólt. Elmondta, hogy a társadalmi támogatás és az infrastruktúra támogatása segítheti az innovációt.
 
A fiatalok új megoldásokon dolgozhatnak, amelyek elősegítik a dróntechnológia használatát a mezőgazdaságban és az egészségügyi ágazatban. Arra készülünk, hogy az évtized végére elindítsuk a 6G-t. Ösztönözzük az indiai megoldásokat a játék és a szórakoztatás terén is. Az indiai kormány a technológiába fektet be, minden fiatalnak ki kell használnia az előnyeit” – fogalmazott a kormányfő.
 
A Mint jelentése szerint az 5G-szolgáltatások Indiában október 12-én indulnak el.
 
Az első szakaszban 13 városban – ezek Ahmedabad, Bengaluru, Chandigarh, Chennai, Delhi, Gandhinagar, Gurugram, Hyderabad, Jamnagar, Kolkata, Lucknow , Mumbai és Pune. Olvasd el: A "6G a holnap olaja" - Nagyobb sebességre kapcsol India
 
Ezen városokban nem minden polgár számára biztosítható az 5G-szolgáltatásokhoz való hozzáférés, a távközlési szolgáltatóknak pedig még meg kell erősíteniük, hogy mely területeket kezelnék prioritásként.
 
„Az 5G szolgáltatások gyors bevezetését tervezzük - a távközlési szolgáltatók dolgoznak ezen, s folyamatban vannak a telepítések is. Remélhetőleg október 12-ig beindíthatjuk az 5G szolgáltatást, majd tovább kell azt bővítenünk a kisebb és nagyobb városokban” – jegyezte meg Ashwini Vaishnaw távközlési miniszter.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.