2022. 05. 16. - 12:20

Új 6G kezdeményezéssel rukkolt elő a finn kormány

Új 6G kezdeményezéssel rukkolt elő a finn kormány

Megkezdték a 6G kutatás-fejlesztési ütemterv elkészítését a legfontosabb általános prioritásokról a 6G Finland tagjai.

Finnország versenyképességét hivatott növelni a még nem szabványosított 6G területen több 6G-kutatást és fejlesztést végző kutatóintézet és cég, amikor létrehozta a 6G Finland elnevezésű nemzeti koalíciót.
 
Tagjai most megkezdik a 6G kutatás-fejlesztési ütemterv elkészítését a legfontosabb közös prioritások figyelembevételével.
 
Az új kezdeményezés célja új nemzetközi partnerségek kiépítése, a nemzeti 6G együttműködés elmélyítése nagyobb prioritást élvező és összehangoltabb közös akciókkal, valamint a finn 6G szakértelem globális hatásának növelése.
 
A 6G Finland alapító tagjai az Aalto Egyetem, a Helsinki Egyetem, a Lappeenranta-Lahti Műszaki Egyetem, az Oului Egyetem, a Tamperei Egyetem, az Oului Alkalmazott Tudományok Egyeteme, a Nokia Bell Labs, a VTT Finnországi Műszaki Kutatóközpont, a Finn Védelmi Kutatóügynökség, valamint  a BusinessOulu. Olvasd el: Finn projekt indul az 5G-ről 6G-re áttérés felgyorsítására
 
Finnország szeretné növelni versenyképességét a még nem szabványosított 6G területen
Finnország szeretné növelni versenyképességét a még nem szabványosított 6G területen
 
A koalíció célul tűzte ki azt is, hogy a finn 6G know-how nemzeti kapcsolattartójaként működjön és aktívan részt vegyen a 6G-ről szóló hazai és nemzetközi vitákban.
 
„A 6G fejlesztése, valamint az azzal kapcsolatos egyeztetések globálisan felgyorsulnak. Finnország számára ez kiváló pillanat a 6G együttműködés nemzeti szintű erősítésére, de arra is, hogy finn csapatként világszinten még erősebb szereplővé váljon a 6G fejlesztésben – mondta Mikko Uusitalo, a 6G Finland iparági elnöke, a Nokia Bell Labs Finland kutatási osztályának vezetője. Olvasd el: Együttműködik a 6G-szabvány kifejlesztésében Finnország és Japán
 
Érdemes tudni, hogy Finnország volt az egyik első ország, mely megkezdte a jövő 6G technológiáinak kutatását.
 
A 6G zászlóshajó kezdeményezés 2018-ban indult. Jelenleg a finnek vezetik az Európai Unió által finanszírozott, Hexa-X európai 6G zászlóshajót is.
 
Nemrég Finnország és Japán bejelentette: megerősítik az együttműködést egymással az információ-kommunikáció-technológia (IKT) területeken, beleértve a 6G-t is.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.