2022. 08. 19. - 14:41

Már a forgalomirányításban is alkalmazzák a mesterséges intelligenciát

Már a forgalomirányításban is alkalmazzák a mesterséges intelligenciát
A megnövekedett forgalom naponta több millió sofőr számára jelentenek frusztrációt. A mesterséges intelligencia alapú forgalomirányítási rendszereket már most is használják a torlódások egy részének enyhítésére.
Ennek az igénynek a kielégítése érdekében sok város a számítógépes rendszerekhez fordul, hogy segítsenek a forgalom irányításában.
 
 
Ezek a rendszerek különböző technikákat alkalmaznak, többek között automatikus eseményérzékelést, hogy a forgalom a lehető legzökkenőmentesebb legyen.
 
A ClearWay egy számítógéppel támogatott eseményfelismerő rendszer, amely a baleset bekövetkezésétől számított első tíz másodpercen belül képes észlelni azt.
 
Nagyon hamar képes észlelni a baleseteket az MI alapú rendszer
 
A rendszer minden fény- és időjárási körülmények között működik és kereszteződésekben, alagutakban és nyílt utakon egyaránt használható.
 
 
A ClearWay három fő összetevőből áll: kamerákból, érzékelőkből és számítógépes látásból. A város összes kamerája folyamatosan figyeli az eseményeket és ha olyan eseményt észlelnek, amely az adott helyen rendellenes, akkor riasztják a központ kezelőit.
 
Ez lehetővé teszi számukra, hogy a lehető leggyorsabban reagáljanak az MI-vezérelt rendszerek által észlelt eseményekre.
 
 
 
H.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.