2020. 07. 13. - 12:49

5 étel, amelyet egy kismamának kerülnie kell

5 étel, amelyet egy kismamának kerülnie kell

Ahogyan bizonyos ételek előnyösek lehetnek egy gyermek fejlődésére és az anya egészségére nézve, úgy akadnak ártalmasak is. Mi az, amit nem szabad enni várandósság idején?

Amikor valaki kismama lesz, étkezésére is jobban oda kell figyelnie. Számos élelmiszer akad ugyanis, amely kimondottan előnyös ilyenkor, de olyanok is vannak, amelyeket tanácsosabb elkerülni.
 
Lássuk, mi az, amit nem szabad enni a kulcsfontosságú 9 hónapban.
 
1.Meg nem főzött hús: a nem eléggé megfőtt vagy nyers hús várandósság esetén nagyon is kerülendő, mivel a toxoplazmózis esélyét kockáztatjuk a fogyasztásával. Ezt egy apró parazita okozza, amely a nyers húsban él.
 
Oda kell figyelni, mit ehetünk várandósság alatt és mit nem
Oda kell figyelni, mit ehetünk várandósság alatt és mit nem
 
2.Nyers tojás: a részben főtt tojás is ide tartozik. A nem kellően megfőtt tojással ugyanis szalmonellát juttathatunk a szervezetbe, ami különösen kerülendő terhesség esetén.
 
3.Szezámmagok: régen a száraz szezámmagokat abortusz céljából is használták. Stimulálja a méhizomot és a megtermékenyített petesejt kiürülését okozhatja.
 
4.Papaya: a nyers és éretlen papaya latexnek nevezett anyagot tartalmaz. A papain és a pepszin korlátozza a magzati növekedést.
 
5.Ananász: mivel ez a gyümölcs bromelaint tartalmaz, az meglágyíthatja a méhnyakat és vetélést eredményezhet. Gyorsan fel is melegítheti a testet, ami abortuszhoz vagy koraszüléshez vezethet.
 
Vigyázzunk tehát ezekkel az ételekkel!
 
L.A.
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.