2022. 04. 18. - 08:25

„Elkapták” a rendőrök az önvezető autót

„Elkapták” a rendőrök az önvezető autót

Egy önjáró gépkocsit állítottak meg a rendőrök San Francisco-ban, miután észrevették, hogy az autó felkapcsolt fényszórók nélkül furikázik a városban.

„Elkaptak” a rendőrök egy önvezető autót San Francisco-ban, mert lámpa nélkül közlekedett. Olvasd el: Bemutatta önjáró Minijét a BMW
 
A San Francisco-i Rendőrkapitányság megerősítette: járőrei megállították a kocsit, amikor észrevették, hogy az felkapcsolt fényszórók nélkül halad. onvezetoauto_rendorok_1
 
Egy szemtanú videófelvételt készített az esetről, ezen jól látszik, ahogy a rendőrök közelednek az autóhoz, miután az megállt és meglepődve tapasztalják, hogy a kocsi üres.
 
A vezető nélküli járművet a Cruise önvezető autógyártó cég üzemeltette. Olvasd el: Teljesen MI-vezérelt lenne az Apple-autó
 
„Járművünk megadta magát a rendőrjármű jelzésére, majd kérésüknek megfelelően a legközelebbi biztonságos helyre húzódott az úton. Egy tiszt felvette a kapcsolatot a Cruise személyzetével és nem adtak ki idézést” – jelentette be Twitter oldalán a cég.
 
A Cruise megjegyezte: a San Francisco-i rendőrség tisztában van vele, hogyan kell kezelni a vezető nélküli autókat.
 
Szoros együttműködést alakítottak ki velük, hogy tudják, miként kell kommunikálni a járművekkel, beleértve, hogy mi az a telefonszám, amelyet ilyen helyzetekben hívhatnak a rendőrök – tette hozzá a Cruise bejegyzésében.
 
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.