2022. 01. 08. - 08:00

Mesterséges intelligencia – Megdöbbentő az űrhajószerű önvezető autó

Mesterséges intelligencia – Megdöbbentő az űrhajószerű önvezető autó

Űrhajószerű megjelenésével hökkentette meg a jelenlevőket a Cadillac Innerspace önvezető elektromos autó, melyet a Las Vegas-i CES 2022 technológiai kiállításon mutattak be.

Mint az már évek óta megszokott, ha január, akkor technológiai kiállítás Las Vegasban. Az ides CES 2022 is szolgált bőven meglepetésekkel az újdonságok terén. Olvasd el: Orvosként, de az űrben is segíthet a legújabb robot
 
Ezek egyike kétségtelenül a Cadillac Innerspace űrhajóra emlékeztető önvezető autója. Az elektromos kocsi koncepció bemutatóját alighanem mindenki tátott szájjal nézte.
 
A Cadillac szerint a kétszemélyes, kívül-belül futurisztikus megjelenésű elektromos autó a jövő személyi mobilitásának luxusvíziója. Teljes mértékben az utasélmény maximalizálására fókuszál. 
 
Az utazás élményére fókuszál a Cadillac Innerspace önvezető autó-koncepciója
Az utazás élményére fókuszál a Cadillac Innerspace önvezető autó-koncepciója
 
Az autó a cég Halo-járműportfóliója részét képezi, melyből már a CES 2021-en is mutattak be érdekességeket: egy együléses személyi eVTOL-t, vagyis légi járművet, mely függőlegesen száll le és fel, valamint egy tágas, önvezető kocsit 6 utas számára. Olvasd el: Repülő Cadillac a technológiai kiállításon 
 
„A villamosítás és az autonóm vezetés alapjaiban fogja megváltoztatni járművek szerepét és az emberek velük kapcsolatos tapasztalatait – mondta Bryan Nesbitt, a GM ügyvezető igazgatója, a globális fejlett tervezési és globális építészeti stúdió vezetője. – Folyamatosan kutatjuk, hová vezet ez ilyen innovatív koncepciókkal. A mobilitást a wellness szövetségeseként képzeljük el, kiemelt luxust biztosítva ügyfeleinknek. Több szabadidő-eltöltést kínál, ahelyett, hogy elvennének az időnkből” – utalt Nesbitt arra, hogy az utazgatás valóban sok idővel jár. 
 
A Cadillac Innerspace alacsony, sportautó-szerű profilt alakított ki önvezető elektromos autójának,  az akkumulátormodulok szét vannak osztva a koncepcióban – ez tette lehetővé a tervezők számára, hogy az utaskabint optimalizálják, minél tágasabb és hasznosabb legyen.
 
 
A belső teret szoborszerű, lejtős vonalak alkotják. Panorámás üvegajtó ível át a tetőn, így a kilátás autózás közben páratlan. A tető az ajtókkal együtt nyílik, s az ülések kifelé fordulnak, így a beszállás tökéletesen kényelmes.
 
A kocsi belseje egyértelműen arra fókuszál, hogy az utazást élvezzük és ne a vezetéssel foglalkozzunk. A mesterséges intelligencia által vezérelt biometrikus bemenetek és interfészek lehetővé teszik az utasok számára, hogy tematikus utazási élményeket választhassanak ki, beleértve a kiterjesztett valóság használatát, a szórakoztatást és a wellnesst. Az opciók SMD LED-kijelzőn keresztül érhetők el, amely egyébként a koncepcióautó szélességével azonos.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.