2023. 09. 08. - 08:30

A lefagyasztott emberek 70 éven belül életre kelhetnek?

A lefagyasztott emberek 70 éven belül életre kelhetnek?

Egy ismert krio-konzerválási szakértőnek meggyőződése, hogy a lefagyasztott emberi lényeket 70 éven belül kiolvasztják és újra életre keltik.

A lefagyasztott embereket 70 év múlva újra életre lehet kelteni – állítja egy krio-konzerválási szakértő. Valeriya Udalova, az orosz KrioRus kriokonzerváló cég vezetője szerint az elkövetkező évtizedekben kiolvadhatnak azok, akik vissza szerettek volna térni. Olvasd el: Robotok uralhatják a világot 2060-ra?fagyasztott_ember_01
 
A szakértő elárulta, hogy a cég moszkvai bázisán 94 embert helyeztek el fagyasztott kamrákban – többségüket a 2000-es évek eleje óta tárolják ott. 
 
A legtöbbjük 36 ezer fontot fizetett a szolgáltatásért - bár van olyan is, kinek csak az agyát fagyasztották le 8 700 fontért. 
 
„Számos állat kerülhet anabiózisba – néhányuk megfagyhat és felolvadhat. Például férgek, békák, vagy a szibériai horgászhalak. A szakemberek végeztek már figyelemreméltó kísérleteket, például egy patkányvese reverzibilis cyro-konzerválásával kapcsolatban. A nagyobb dolgok – így a szervek és állatok - kriobiológiájának gyors fejlődését csak ezen tudományágnak a rendkívül alacsony finanszírozása gátolja” – mondta el Valeriya Udalova.
 
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.