2022. 07. 13. - 09:45

Mesterséges intelligencia - Robotok uralhatják a világot 2060-ra?

Mesterséges intelligencia - Robotok uralhatják a világot 2060-ra?

A robotok uralhatják a világot 40 éven belül - derült ki egy új felmérés eredményeiből. Gépek vehetik át a politika és a gazdaság irányítását.

Az előrejelzések szerint 2060-ra már robotok fogják uralni a világot. Egy új felmérés eredményei rámutattak, hogy a mesterséges intelligencia a következő 40 évben éri el csúcsát.
 
A gépek átvehetik az irányítást a politika és a gazdaság terén egyaránt.
 
Elképzelhető, hogy az embernek kevés szerep marad, a szórakozáson túl, illetve, hogy dolgozzanak a robotoknál – várhatóan addigra már azoknak is lesznek érzelmeik és véleményt tudnak formálni. Olvasd el: Robotbabát szülne az első állampolgárságot kapott android
 
Az előrejelzések szerint 2060-ra már robotok fogják uralni a világot
Az előrejelzések szerint 2060-ra már robotok fogják uralni a világot
 
Korábban Stephen Hawking néhai fizikus vázolta fel a fenti forgatókönyvet, aki arra figyelmeztette a világot, hogy a mesterséges intelligencia létrehozása „az emberi történelem legnagyobb eseménye lesz”, de talán az utolsó is. Olvasd el: Robotnővérek segíthetnek hamarosan az egészségügyben?
 
A Qlik szoftvercég 2 ezer brit ember hozzáállását tudakolta a robottechnológiáról - például a mesterséges intelligencia-kompatibilis járművekről, a háztartási robotokról és az intelligens eszközökről.  
 
Úgy tűnik, az emberek 86 százaléka még mindig úgy gondolja, hogy ezeket az eszközöket fontos „megfelelően felügyelni”, noha az utóbbi időben már egyre elfogadóbbak a technológiai újítások és a robottechnika iránt.
 
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.