2022. 04. 25. - 10:30

Mesterséges intelligencia – Elképesztő az ember mozgása ezzel az exocsontvázzal

Mesterséges intelligencia – Elképesztő az ember mozgása ezzel az exocsontvázzal

Kibővíti az emberi mozgás körét és funkcióit a 9 láb magas kinetikus exocsontváz, amelyet a közelmúltban mutatott be a japán Skeletonics cég.

Nemcsak másolja az emberi mozgást – tükör technológiát használ annak utánzására, kibővítve körét és funkcióit: meghökkentő kinetikus exocsontvázat mutatott be a japán Skeletonics cég.
 
Az Arrive elnevezésű exoskeleton a legújabb találmányuk. Lényegében az emberiség evolúcióját követi a technológia új korszakának megteremtésével, amely kiterjeszti mozgásaink tartományát és funkcióit. A modell egyedi funkciókat és új technikákat kínál.
 
Az embernél nagyobb méretű robot-testszerkezet feltűnő futurisztikus dizájnnal rendelkezik és 9 láb magas. Olvasd el: Gőzerővel zajlik az exocsontváz robotok fejlesztése
 
Mesterséges intelligencia – Elképesztő az ember mozgása ezzel az exocsontvázzal
Mesterséges intelligencia – Elképesztő az ember mozgása ezzel az exocsontvázzal
 
 
A díjnyertes feltaláló-csapatnak 2010-es megalakulása óta most először sikerült összekötnie a felső és az alsó testet, csökkentve ezzel a viselőre nehezedő terhet.
 
„Az öltözködési időt is jelentősen leredukáltuk – mondta közleményében a Skeletonics. Ha valaki az Arrive-ot viseli, olyan módon mozoghat, amelyet ember egyedül nem tud megvalósítani”.
 
A Skeletonics technológiája az öltözet mechanikai és elektromos alkatrészeit a viselő testével kapcsolja össze – így egyenletes, harmonikus mozgásélményt nyújt.
 
Az exoskeletonok vagy exocsontvázak tükörtechnológiát használnak az emberi mozgások megismétlésére. Elektromos rendszer helyett összekötő mechanizmust alkalmaznak az emberi mozgások szinkronizálására a robot exoskeleton mozgásaival.
 
A tükör technológia távolról is szinkronizálható, működik az embernél nagyobb és kisebb robotokkal egyaránt. Olvasd el: Stroke-túlélőket támogat a járássegítő roboteszköz
 
 
Az ujjak precízebb mozgatásához a Skeletonics a mechanika és az elektronika fúzióját – avagy a mechatronikai technológiát – vetette be. E két technológia kombinálásával a robotok nagyobb pontossággal fejezhetik ki a mozgást és összetettebb funkciókat hajthatnak végre.
 
A robot külső megjelenése lehengerlő és egyben ijesztő: hogy a teljesítmény ne romoljon, a lehető legkönnyebb súly szükséges.
 
Mindkét cél eléréséhez a kutatócsapat a robotok külsejében gyakran használ megerősített műgyanta, üvegszállal megerősített műanyagot (FRP-t). Véleményük szerint egyedi tervezésű külsők megalkotása is lehetséges, amelyek minimális hatással vannak robotjaik alapvető teljesítményére.
 
 
L.A.

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.