2022. 05. 09. - 08:30

A szögletes arcú emberek sikeresebbek az életben?

A szögletes arcú emberek sikeresebbek az életben?

Nagyobb eséllyel jutnak előrébb az életben a szögletes arcú személyek – derült ki egy különös új kutatás eredményéből.

Érdekes felfedezésre jutottak a kutatók: tanulmányuk szerint a szögletes arcú emberek nagyobb eséllyel jutnak előrébb az életben. Olvasd el: Képzeletbeli emberek segítenék a genomkutatástBrad Pitt Joe Black szerepében
 
A kutatók szerint a szélesebb arc – mint amilyen például a színész Brad Pitté - domináns karakterekhez kötődik, ezek a típusok nagyobb valószínűséggel lesznek vagyonosak és birtokolnak státuszt.
 
A szögletes arcok férfi és nő esetében is agresszívebb és fenyegetőbb benyomást keltenek életük kulcsfontosságú szakaszaiban.
 
A férfiaknál ez 27 és 33 éves korban a legjellemzőbb – amikor el szeretnék bűvölni partnerüket – a hölgyeknél pedig 34 és 64 esztendős kor között, abban az időszakban, amikor karrierjük csúcsát elérik. Olvasd el: Nem létező személy mutatta be az LG termékeit
 
Az eredmények 17 ezer útlevélfotó elemzéséen alapultak, melyeket agresszivitás szempontjából minősítettek.
 
„A mások arcáról alkotott benyomások fontos következményekkel járhatnak, ám viselkedésünk és személyiségünk gyorsan megváltoztathatja az emberek véleményét” – mondta David White, a tanulmány szerzője, az ausztrál Új-Dél-Wales Egyetem munkatársa.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.