2021. 01. 24. - 08:00

Mesterséges intelligencia - Nem létező személy mutatta be az LG termékeit

Mesterséges intelligencia - Nem létező személy mutatta be az LG termékeit

Az egyik legmeglepőbb produkció kétségtelenül az LG-é volt a CES technológiai kiállításon Las Vegasban: a vállalat új találmányait ugyanis egy virtuális influenszer mutatta be.

A mesterséges intelligencia-alapú eszközöktől kedve a repülő autón és robotokon át a járványhelyzetben alkalmazott technológiákig számos újdonságot vonultattak fel napjaink technológiai óriásai Las Vegasban, az immár 51. alkalommal megrendezett CES (Consumer Electronics Show) elektronikai show-n.
 
Igaz, tekintettel a koronavírus-helyzetre, idén virtuális formában tartották meg az eseményt. De nemcsak maga a rendezvény volt virtuális.
 
Reah Keem, az LG virtuális influenszere beszélt a vállalat termékeiről
Reah Keem, az LG virtuális influenszere beszélt a vállalat termékeiről
 
Az egyik legmeghökkentőbb prezentáció kétségkívül az LG-é volt, amely új termékeit egy virtuális influenszer segítségével mutatta be a CES 2021-en.  
 
A neve Reah Keem, DJ és utazási tanácsadó. A virtuális influenszer – avagy avatár - beszélt az LG új CLOi robot-sorozatáról, amely tökéletesen alkalmas felületek fertőtlenítésére, de egyéb okosotthon-innovációkra is kitért. Olvasd el ezt is: Mesterséges intelligencia mozgatja az új sci-fi hősnőjét
 
A vállalat kétségtelenül azért vetette be Reah Keem-et, hogy rávilágítson legfrissebb újításaira – s ezt a feladatot is teljesítve népszerűsítse technológiáját.
 
Az avatárt mély tanulási technológiával képezték ki, s teljesen valóságos személynek tűnik, akinek Instagram- és SoundCloud profilja is van.
 
Lényegében olyan, mint bárki más – szereti a zenét, a vakációzást, s azt sem titkolja senki elől, hogy kezd elege lenni a vírushelyzet miatti bezártságból, hiszen így számos kedvenc helyét nem látogathatja. Egy nagy különbség van: ő nem valódi ember. Olvasd el: Robotnő osztja az erkölcsi bizonyítványokat Szibériában
 
Reah Keem viszont kiválóan mesélt az új ultraibolya C (UV-C) fényt használó fertőtlenítő robotról, mely nagy forgalmú helyek, például szállodai szobák és éttermek kiváló modernkori kiegészítője, tekintve, hogy alaposan fertőtleníti a sokak által összetapogatott felületeket, s csökkenti a kórokozóknak való kitettséget.
 
 
De bemutatta az LG gördíthető telefonját is, amelynek képernyőre átméretezhető.
 
Keem még arról is beszélt, mennyire fontosak az ő életében a fertőtlenítő robotok, hiszen lehetőséget adnak arra, hogy újra utazhasson – egy világban, amelyben technikailag ő nem is létezik.
 
Nincs szüksége oxigénre és nem tud lélegezni, ám a virtuális influenszer határozottan nyomot hagy majd a világban - mostanra 6 ezer követője van az Instagramon.
 
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.