2022. 06. 01. - 08:30

A virtuális babák 2070-ben mindennaposak lehetnek

A virtuális babák 2070-ben mindennaposak lehetnek

Az elkövetkező ötven évben teljesen megszokottá válhatnak a virtuális valóság babák – állítja Catriona Campbell mesterséges intelligencia szakértő.

Mindennapossá válhat a virtuális valóság-kisbabák jelenléte 2070-re - jósolta Catriona Campbell mesterséges intelligencia szakértő. Olvasd el: Virtuális valóság-élményt fokoz légzésellenállással ez a maszkgyermek_jatszik_1
 
A szakember szerint ötből egy pár digitális gyermek mellett teheti le a voksát a valódi helyett.
 
A számítógéppel generált gyerekek a virtuális metaverzumban fognak létezni: gombnyomásra kelnek életre kelnek, a szülők pedig következő generációs AR (kiterjesztett valóság) szemüvegen és tapintásos kesztyűn keresztül lépnek kapcsolatba velük.
 
Ezek az eszközök valósághű tapintásérzetet adnak, tehát az érzés valódi, amikor virtuális vagy hologram objektumokat érintünk. Olvasd el: VR csillapítja az égési sérülés miatti fájdalmat
 
A virtuális gyerekek szimulált érzelmi válaszokkal beszélnek majd, digitális memóriájuk van és valós időben nőnek fel.
 
A tervek szerint előfizetéses szolgáltatáson keresztül lesznek elérhetők, már havi 20 fontért, azaz nagyjából 10 ezer forintért.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.