2022. 08. 08. - 08:30

Autista gyerekeknek segít szocialzálódni a minirobot

Autista gyerekeknek segít szocialzálódni a minirobot

Egy interaktív és több érzékszervet is bevonó játékrobot segítheti az autista gyermekek szocializációját.

Az autista emberek gyakorta küzdenek problémákkal társadalmi helyzetekben. Nehezen birkóznak meg olyan szituációkkal, amelyek normál érzelmi reakciókat várnak el, de a más emberekkel történő interakciókban is akadnak gondjaik. Olvasd el: Gyerekekkel tanul az aranyos minirobot
 
Problémáik vannak a gesztusok, az arckifejezések, az egyszerű irányítás és egyebek megértésével.
 
Ez azonban olyan szociális készségekkel kapcsolatos gondokhoz vezethet, amelyek megnehezíthetik, hogy a gyermekek barátkozzanak másokkal. Olvasd el: Robotok segíthetik a gyerekek szociális és érzelmi fejlődését
 
Autista gyerekeknek segít szocialzálódni a minirobot - Fotó: leka.io
Autista gyerekeknek segít szocialzálódni a minirobot - Fotó: leka.io
 
A Leka névre keresztelt kis robot egy interaktív és több érzékszervvel „rendelkező” játék. Arra tervezték, hogy kapcsolatba lépjen a gyerekekkel és segítse őket az önállóság és az életkészségek elsajátításában – egy interaktív játékon keresztül.
 
Leka személyre szabható és a gyermek speciális igényeihez igazítható, így minden bizonnyal komoly segítség lehet egy autista csemetét nevelő családban.
 
 
Fotó: leka.io
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.