2020. 08. 30. - 08:00

Robotok segíthetik a gyerekek szociális és érzelmi fejlődését

Robotok segíthetik a gyerekek szociális és érzelmi fejlődését

Kutatók már olyan robotokat is fejlesztenek, amelyek a gyermekek szociális és érzelmi fejlődésének segítésére szolgálnak.

A technológia nem csupán a gyárak, az ellátás vagy a háztartási gépek hatékonyságát növelheti. A kutatók napjainkban már olyan robotokat is fejlesztenek, amelyek a gyermekek érzelmi és szociális képességeit segítenek kialakítani.
 
Paolo Pirjanian, az Embodied Inc. vezetője a RoboBusiness Direct-nek készített prezentációjában beszélt arról, miként fejlődik a kapcsolat az emberek és a robotok között, beleértve azt is, hogyan lesz alkalmazható a technológia társadalmi előnyökre. Olvasd el: Gyerekeket tanítana a humanoid robot "húga"
 
A robotok hatékony társak lehetnek a gyermekek fejlesztésében is
A robotok hatékony társak lehetnek a gyermekek fejlesztésében is
 
Konkrátumokat is közölt Moxie, a robot társ megalkotásáról, amelyet azért hoztak létre, hogy a segítse a gyermekek szociális, érzelmi és kognitív fejlesztését.
 
Pirjanian leírta, hogyan alkalmazták a gépi tanulást, hogy Moxie képes legyen érzékelni, feldolgozni és válaszolni természetes beszélgetésekre, szemkontaktusra és arckifejezésekre. Megvizsgálja azt is, miként tud a robot felismerni és felidézni embereket, helyeket és dolgokat. Olvasd el: Személyre szabott oktatást tesz lehetővé a mesterséges intelligencia autista gyermekek számára
 
Mi több, az Embodied vezetője arról is beszámolt, hogyan használható ez a szenzoros bemenet a gyerekek tanítására és mindennapi, alapvető képességek biztonságos elsajátítására – például az szemkontaktusra, az érzelmek szabályozására, kapcsolatok kezelésére és problémamegoldásra.
 
A RoboBusiness Direct folyamatos, integrált digitális esemény-sorozat, amelyet a világ minden tájáról származó, vezető robotikai és automatizálási cégek alkottak meg.
 
A RoboBusiness Direct célja információt nyújtani az üzleti és mérnök szakemberek számára, piaci lehetőségek azonosításához, a kereskedelmi robotikai rendszerek következő generációjának sikeres fejlesztéséhez és telepítéséhez, valamint a vállalkozások felgyorsításához.
 
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.