2022. 06. 15. - 08:25

Avatárruhákat tervez a divatnagyágyú az ABBA-nak

Avatárruhákat tervez a divatnagyágyú az ABBA-nak

Hologram show-jukhoz terveztet ruhákat a svéd popegyüttes a Dolce Gabbanával – ezeket viselik majd az ABBA-avatárok a koncerteken.

A neves Dolce Gabbana olasz divatházzal működik együtt az ABBA, hogy megtervezzék azokat a ruhákat, melyekben az együttes digitális avatárjai lépnek majd fel a hologram koncerteken. Olvasd el: Az új dallal már az ABBA digitális változata lép felAz ABBA tagjai ma - Fotó: Instagram/ABBA Voyage
 
Magukat az „ABBAtárokat” a svéd popikonok – Agnetha Faltskog, Frida Lyngstad, Bjorn Ulvaeus és Benny Andersson – segítettek létrehozni a digitális előadásokhoz: motion capture technológiával rögzítették a dalokat. 
 
A négy zenekartag digitális képmásának pedig most a Dolce Gabbana tervez ruhákat.
 
Egy bennfentes a The Sunnak azt mondta, az olasz divatház már igen korán beszállt ebbe a folyamatba.
 
Egyike azoknak a maroknyi tervezőknek, akik a kosztümökön dolgoztak, mielőtt a show-k mögött álló Industrial Light and Magic szakértői digitalizálták őket, de ez több esztendő munkája. Olvasd el: Örökké tarthatnak az ABBA digitális fellépései
 
„Nagyon fontos volt, hogy minden szál úgy mozogjon a színpadon, mintha valódi személy viselné a ruhát, így az aprólékos folyamat évekig tartott, de az eredmények hihetetlenek” – tette hozzá a bennfentes.
 
A futurisztikus ABBA Voyage bemutatók május 27-én kezdődtek el és decemberig tartanak majd a speciálisan megépített londoni ABBA Arénában.
 
Bjorn Ulvaeus a közelmúltban azt mondta: „Tetszik, hogy nemcsak a digitális világban feszegetjük a határokat, hanem a fizikai és a digitális világot is igyekszünk magával ragadó módon integrálni”.
 
A legendás zenekar egyébként 40 év után először állt össze ismét a listavezető Abba Voyage nagylemez kedvéért. Színpadra 1982 óta nem léptek együtt.
 
Fotó: Instagram/ABBA Voyage
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.