2022. 07. 01. - 08:20

Az emberek többsége nem akar milliárdos lenni

Az emberek többsége nem akar milliárdos lenni

A többség nem vágyik arra, hogy milliárdos legyen – mutatta ki egy világszerte több ezer ember bevonásával készült új felmérés.

Úgy tűnik, a közhiedelemmel ellentétben kevés ember vágyik arra, hogy milliárdos legyen.
 
A kutatók több mint 7 ezer alanyt kérdeztek meg a világ különböző országaiból, s kiderült: a lakosság többsége elégedett volna, ha összesen 10 millió dollárja lenne az „abszolút ideális élethez”. Olvasd el: Elon Musk elköltözött, mert túl nagyok az adók?Elon Musk - Fotó: Instagram
 
A tanulmányt a Bath-i Egyetem Bath Spa-ban és Exeterben levő egységeinek pszichológusai vezették.
 
Ennek során arra is fény derült, hogy a megkérdezetteknek mindössze 14 százaléka csatlakozna olyanokhoz, mint Elon Musk vagy éppen Jeff Bezos - akik a világ leggazdagabb emberei. Olvasd el: Elon Musk utál a Tesla vezetője lenni
 
„Ha emberi természetként ábrázolják azokat, az emberi szükségletek ideológiája társadalmi nyomást gyakorolhat az egyénekre, hogy többet vásároljanak, mint amennyit valójában akarnak. Annak tudatosítása, hogy a legtöbb ember ideális élete valójában meglehetősen mérsékelt, társadalmilag könnyebbé teheti számukra, hogy olyan viselkedést tanúsítsanak, ami jobban igazodik ahhoz, ami igazán boldoggá teszi őket, s támogathatják például a bolygó védelmét szolgáló politikákat” – mondta el dr. Paul Bain, a tanulmány vezetője, a Bath-i Egyetem munkatársa.
 
 
Fotó: Instagram
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.