2023. 04. 28. - 08:30

Az idegenek jó eséllyel mesterséges intelligenciák?

Az idegenek jó eséllyel mesterséges intelligenciák?

Tudósok szerint a földönkívüliek valószínűleg mesterséges intelligencia alapúak, mivel az univerzumon keresztüli utazást biológiai élőlények nem viselik el hosszútávon.

Az idegenek jó eséllyel mesterséges intelligenciák – vélik a tudósok. Mindezt arra alapozzák, hogy az univerzumon keresztül utazgatásnak vannak bizonyos feltételei. Olvasd el: Valójában az ember is földönkívüli?ufo_leszall_01
 
A szakértők szerint igencsak kétséges, hogy bármely biológiai lény elég sokáig éljen a Földet elérő hatalmas távolság megtételéhez az univerzumban. Ez azt jelenti, hogy a földönkívüliek nagyobb valószínűséggel mesterséges intelligenciák – akár a Terminátor filmekben szereplő robotok.
 
Az emberi fajnak arra kell összpontosítania, hogy mesterséges intelligencia-űrhajósokat hozzanak létre, mert ezek „levadászhatják” az idegeneket – vélik a tudósok. Olvasd el: Mesterséges intelligencia fedezi fel a földönkívülieket?
 
„Az űrkutatáshoz – vagyis a közvetlen kozmikus szomszédságunkon túli kutatásokhoz – ez valószínűleg elengedhetetlen. Arra kell számítanunk, hogy az univerzumban több bolygót népesít be mesterséges intelligencia, semmint az 1950-es évek sci-fijeiben szereplő zöld emberkék” – mondta Dirk Schulze-Makuch, a NASA korábbi asztrobiológusa.
 
Hozzátette: ahelyett, hogy a biológia jeleit keresnénk, inkább a mesterséges intelligencia számára alkalmasabb bolygókat kellene felkutatni.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.